La Fira de la Infància i la Joventut de Masquefa va tornar a ser un èxit de participació. Més de 4.000 persones van assistir a la cinquena edició d’una mostra que permet als infants gaudir de tot un dia d’activitats i tallers relacionats amb l’educació i el lleure, i a la vegada els dóna a conèixer quines són les institucions i entitats que organitzen aquestes activitats al municipi.
 
Gairebé una cinquantena d’institucions i associacions de tots els àmbits (educatives, culturals, esportives o del sector del lleure, entre d’altres) van implicar-se aquest any en la fira, en una nova mostra del potent teixit associatiu de Masquefa.
 
Algunes d’aquestes entitats van posar un estand a l’avinguda de la Línia per donar a conèixer la seva tasca i van organitzar diversos tallers per als nens i nenes. D’altres associacions van preparar activitats simultàniament en els altres espais de la fira (la Rogelio Rojo, la pista de la SES Masquefa, els patis de l’escola bressol i l’escola El Turó, el poliesportiu, l’avinguda Maresme i el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya).
 
En tots aquests espais es va dur a terme una inauguració simultània, amb el protocol·lari tall de cinta i l’explosió d’un petard de confetti, en què van participar un regidor de l’Ajuntament, un tècnic municipal, un membre d’una entitat i un infant en cada punt.
 
D’entre la cinquantena d’activitats en què van participar els infants, destaquen, per exemple, un taller en què van poder escriure postals a l’alcalde i conèixer el dret a la llibertat d’expressió (se’n van recollir 230), o els tallers de desitjos, de gegants, de percussió, de xuts de penal o de jardineria, entre d’altres.
 
Especialment destacats van ser també el correfoc a càrrec del Grup de Diables Pixafocs i Cagaespurnes de Masquefa o el concert jove amb La Banda Puig, que va cloure la fira.
 
Paper sensibilitzador
Aquest any la fira va tenir un paper reivindicatiu i va tenir de fil conductor els Drets i Deures de l’Infant. A tots els nens i nenes que van fer les activitats que se’ls van proposar en els diferents estands se’ls van regalar cromos amb els quals van omplir un àlbum que els va donar a conèixer quins són els seus drets.
 
La Fira de la Infància i la Joventut va coincidir amb el torneig de 12 Hores d’Hoquei Patins del Club Patí Masquefa i la celebració del trentè aniversari del club. Hi van participar 11 clubs i també la selecció catalana, que va enfrontar-se a l’equip sènior local.
 
A més, en el marc de la fira es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient amb un taller de joguines reciclades i amb la presència d’un actor disfressat de gota que conscienciava els visitants sobre la necessitat de fer un consum responsable de l’aigua.