L’Ajuntament de Masquefa i la Diputació de Barcelona han organitzat per al mes de febrer un cicle gratuït de tres xerrades formatives adreçades a famílies amb infants de 0 a 3 anys. La iniciativa, que s’emmarca en el Projecte Educatiu de Vila (PEV), pretén oferir als pares i mares eines i recursos de suport en la criança i educació dels seus fills i filles.

Totes tres xerrades aniran a càrrec de l’Associació per a la salut familiar i comunitària a Catalunya, i tindran lloc els tres primers dimarts de febrer a l’Escola Bressol Municipal La Baldufa, de 5 a 2/4 de 7 de la tarda.

El 5 de febrer es farà la primera sessió, titulada ‘T’estimo tant que no puc viure sense tu! Aprendre a estimar ajudant a créixer’. S’hi tractarà com les pors dels pares influeixen en el desenvolupament dels fills i poden arribar a condicionar-lo, limitant el seu creixement sense facilitar-li l’autonomia.

El 12 de febrer tindrà lloc la segona xerrada, que portarà per títol ‘Rebequeries infantils: pla d’emergència’. Proporcionarà als assistents alguns consells per ensenyar els infants a acceptar que no es pot tenir tot, i també que els plors i les rebequeries no són una manera d’aconseguir les coses.

Finalment, el 19 de febrer es farà la tercera sessió, ‘Ha arribat un germanet: aprendre a controlar la gelosia’. S’hi abordarà l’aparició de la gelosia quan arriba un germà i el fill fins aleshores únic deixa de tenir en exclusiva l’atenció dels pares.

Inscripcions i servei de monitoratge
Les persones interessades es poden apuntar al cicle de xerrades enviant un correu electrònic a espaifamilia@masquefa.net o trucant al 93 772 50 30. Cal que indiquin les persones que hi assistiran.

També s’ofereix un servei de monitoratge per als pares i mares que assisteixin a les sessions. Cal que les famílies especifiquin si volen disposar d’aquest servei en el moment de fer les inscripcions. Les places són limitades.

Espai Família, una eina per a l’educació dels fills
També per acompanyar els pares i mares en l’educació del seus fills, l’Ajuntament ja va posar en marxa fa uns mesos la pàgina web Espai Família (www.masquefa.net/espaifamilia), que recull informació i diversos recursos d’interès per a les famílies.

Aquesta eina, impulsada pel Projecte Educatiu de Vila, amb la col·laboració de la Xarxa d’Infància i Adolescència, vol facilitar als pares i mares l’accés a activitats, formació, informació i articles relacionats amb la criança i l’educació dels fills i filles en les diferents edats.

A l’Espai Família també s’hi pot accedir des de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), on trobareu una icona a la columna de l’esquerra.