El director general de Medi Natural i Biodiversitat de la Generalitat, Josep Escorihuela, va ser divendres a Masquefa, on va visitar el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un equipament únic a tot l’estat en la rehabilitació d’aquests animals i un dels pocs que hi ha a tot Europa.

Escorihuela va elogiar la tasca que duu a terme el centre i va mostrar la voluntat i el compromís de la Generalitat de col·laborar amb el CRARC. De fet, va anunciar que properament el Govern català signarà un conveni de col·laboració a tres bandes, amb l’Ajuntament de Masquefa i amb la Diputació de Barcelona, en què s’estipularan els termes concrets d’aquesta cooperació econòmica. El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya acull i rehabilita una gran varietat d’animals que hi arriben ferits procedents d’arreu de l’estat.

A més de la recuperació d’amfibis i rèptils, el CRARC de Masquefa destaca també per la seva labor d’investigació, ja que els seus professionals duen a terme treballs de recerca científica i participen en ponències i congressos, a més de publicar articles en revistes especialitzades.

Una altra de les missions del centre és la divulgació mediambiental. El CRARC atén diàriament escoles, esplais i grups d’arreu de Catalunya que volen aprendre sobre el món dels rèptils i els amfibis.

També fa una important funció sensibilitzadora, alertant del comportament de persones que compren animals exòtics com cocodrils, llangardaixos, serps o tortugues i acaben abandonant les mascotes quan es fan grans.

En la seva visita a les instal·lacions del CRARC, el director general de Medi Natural i Biodiversitat va estar acompanyat de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el regidor de Medi Ambient, Carles Mernissi.