De l’11 de maig al 5 d’octubre es farà a Piera un Curs de comerç que vol donar resposta a la necessitat del sector comercial de disposar de personal qualificat i que s’adreça a persones de l’Anoia Sud, entre aquestes els masquefins i masquefines.
 
 Aquesta acció formativa és una de les diverses actuacions previstes en el programa Anoia Activa, una iniciativa liderada pel Consell Comarcal per millorar la competitivitat del mercat laboral i crear nous llocs de treball a l’Anoia.
 
A qui s’adreça?
El Curs de comerç s’adreça a dones que es troben en situació d’atur i que no disposen d’un nivell mínim de qualificació, a persones en risc d’exclusió social, a persones nouvingudes de països extracomunitaris i que van arribar a l’Anoia fa menys d’un any, i a dones amb risc de patir la violència masclista.
 
Continguts i horaris
L’objectiu és formar les persones participants per ajudar-les a trobar feina en un sector que està a l’alça, el del comerç, i que es preveu que pot crear ocupació a la comarca. També es vol donar suport a les persones que volen crear el seu propi negoci.
 
Per això el contingut del programa formatiu està especialment enfocat a satisfer aquestes dues necessitats. Es treballaran continguts com l’aprenentatge en E+O (Estratègia i Ocupació), el català, les tècniques de venda, la interculturalitat, la informàtica, les competències cognitives, el marc legal laboral i la mobilitat geogràfica i l’entorn.
 
En total el curs consta de 310 hores, que s’impartiran de dilluns a divendres, de 9 a 11 del matí, des del maig i fins a l’octubre.
 

 

Per a demanar més informació i formalitzar les inscripcions al curs cal posar-se en contacte amb el Servei d’Ocupació de Masquefa (93 772 78 28).
 
Un projecte aglutinador
El Curs de comerç compta amb la participació de diverses entitats de la comarca, com ara la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) d’Igualada, la Federació Anoienca de Comerç i Serveis (FACS), l’Agrupació Tèxtil FAGEPI, la Fundació Privada SIL-ECOM, Creu Roja, UGT, l’Escola Pia d’Igualada i la Fundació Privada Àuria (FAP).
 
Cadascuna d’aquestes entitats imparteix un dels mòduls formatius del curs d’acord amb els coneixements que pot aportar i les necessitats del programa.
 
El programa Anoia Activa
Anoia Activa és un programa impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada. Es tracta d’una innovadora iniciativa per millorar la competitivitat del mercat de treball de l’Anoia i reduir l’elevat índex d’atur.
 
Es tracta d’un projecte comarcal comú que vol donar resposta a l’actual conjuntura econòmica impulsant mesures d’ocupació i implicant les principals administracions i agents socioeconòmics del territori.  El projecte és fruit del consens al qual han arribat aquests agents. És la primera vegada que la comarca de l’Anoia s’uneix en un projecte aglutinador d’aquestes característiques.
 
Anoia Activa preveu la realització de seminaris i jornades per al desenvolupament local i de programes de qualificació professional, com per exemple aquest Curs de Comerç, que a més de Piera ja es va fer a Igualada.
 
Anoia Activa compta amb una important subvenció de 408.960 euros del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i està cofinançada pel Fons Social Europeu.  En total el projecte té un pressupost de de 614.000 euros.