Amb l’objectiu de proporcionar-los eines per abordar i tractar situacions quotidianes relacionades amb l’educació dels seus fills i filles, el Casal de Joves de Masquefa ha organitzat dues sessions formatives adreçades específicament a mares i pares. Es tracta de dos tallers que combinaran la teoria i la pràctica.

La primera sessió, titulada ‘Prevenció del consum d’alcohol en adolescents’ tindrà lloc el dijous 26 de gener a les 19h. La segona sessió, ‘Parlar de sexualitat a casa’, es farà el dijous 2 de febrer, també a les 19h. Totes dues tindran lloc a les instal·lacions del Casal de Joves, al Recinte Rogelio Rojo.

El període d’inscripció és del 19 al 26 de gener. Les inscripcions es poden fer presencialment a la recepció de l’Ajuntament (C/ Major, 93) de 9h a 14h, i al Casal de Joves (Recinte Rogelio Rojo) de 17h a 20h. També es poden fer telefònicament a la regidoria de Joventut, al 93 772 50 30 (extensió 3106) de 9h a 14h, i al Casal de Joves, al 93 772 85 21, de 17 a 20h.

Els tallers són gratuïts i tenen les places limitades.

‘Prevenció del consum d’alcohol en adolescents’
Objectius: oferir a les mares i pares recursos per abordar situacions quotidianes relacionades amb l’educació dels seus fills i filles, així com una informació general sobre l’alcohol i l’adolescència, facilitant la comunicació en família.

Continguts: L’adolescència: com són els adolescents? Quan i per què comencen a beure? Quina quantitat i com beuen? Família, adolescència i alcohol. Notes breus sobre l’alcohol. Dubtes i preguntes.

Metodologia: la sessió s’estructura de manera teòrica i pràctica, en format de xerrada, i amb suport de material educatiu.

‘Parlar de sexualitat a casa’
Objectius: aproximar la realitat dels infants i joves a la família. Potenciar la comunicació entre els infants i joves i les seves famílies. Donar eines per afavorir la comunicació. Donar suport a les famílies davant les dificultats a l’hora de parlar amb els joves sobre afectivitat i sexualitat. Informar dels recursos als que poden accedir.

Continguts: Concepte de sexualitat. Informació sobre educació afectiva i sexual. Dubtes que ens plantegen els joves a l’escola i a casa. Trencar mites al voltant de la sexualitat i l’afectivitat. Estratègies de com parlar del tema amb els fills i filles. Recursos municipals.

Metodologia: la sessió s’estructura de manera teòrica i pràctica, en format de xerrada i amb suport de material educatiu.