El nou Centre d’Assistència Primària de Masquefa ja està en funcionament des d’aquest dilluns. L’equipament ha iniciat l’activitat amb total normalitat i després de la multitudinària jornada de portes obertes que s’hi va fer diumenge. Més d’un miler de persones –segons fonts de l’Institut Català de la Salut- van visitar-lo durant les quatre hores que va romandre obert al públic per poder conèixer, de primera mà, les noves instal·lacions que posa a la disposició dels usuaris i dels professionals, així com els diferents serveis assistencials que ofereix.

Les dimensions del centre –amb espais amplis, diàfans i lluminosos- i la seva funcionalitat han estat algunes de les característiques més ben valorades tant per les persones que van assistir a les portes obertes com pels primers usuaris que ja hi han estat atesos. També el fet que tots els serveis assistencials es trobin en la planta baixa, a peu de carrer –facilitant així l’accés a la gent gran i les persones amb mobilitat reduïda-, i que disposi d’un nou servei d’odontologia, format per un metge odontòleg i un auxiliar. Fins ara els masquefins havien d’anar al CAP de Martorell per ser visitats pel dentista.

A més del servei d’odontologia, la cartera assistencial del nou CAP de Masquefa la completen el servei de medicina de família, el servei de pediatria, el servei d’infermeria d’adults, el servei d’infermeria pediàtrica i el servei d’atenció a la dona (llevadora).

Entre les noves instal·lacions hi destaquen especialment un gran espai específic per a emergències mèdiques, un altre per a les extraccions de laboratori, i una sala polivalent condicionada per a acollir múltiples activitats comunitàries, com per exemple classes de pre-part, activitats formatives o xerrades de promoció de la salut.

El nou CAP de Masquefa (93 772 64 34) es troba a l’avinguda Catalunya 3-5 i el seu horari és de dilluns a divendres, de les 8 del matí a les 8 de la tarda. Fora d’aquest horari, per a urgències cal adreçar-se al CAP de Martorell fins a les 9 del vespre. A partir de les 9 del vespre i fins a les 8 del matí les urgències s’atenen a l’Hospital de Martorell. Si l’estat de salut no permet desplaçar-se, o per a altres informacions, cal trucar al 061. Per a la programació de visites podeu trucar al 93 326 89 01 i 902 111 444 (les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any), o bé concertar-les al portal gencat.cat/ics

Salt qualitatiu en l’atenció sanitària de proximitat als masquefins
L’entrada en funcionament del CAP significa un gran salt qualitatiu en l’atenció sanitària de proximitat als masquefins, al mateix temps que dota els professionals d’unes instal·lacions òptimes i un aparatge d’última generació.

L’equipament ha estat dissenyat no només per a atendre les actuals necessitats sanitàries, sinó també per poder donar resposta a un increment de la demanda en el futur. El CAP ha estat construït amb criteris d’eficiència energètica i el seu disseny manté un diàleg harmònic i coherent amb l’entorn, on es troba l’emblemàtica Fàbrica Rogelio Rojo.

A més, el de Masquefa esdevé el CAP de capçalera de la zona Martorell Rural, que inclou els municipis de Sant Esteve Sesrovires, Sant Llorenç d’Hortons, Gelida, Castellví de Rosanes i Masquefa. La direcció de l’Equip d’Atenció Primària d’aquesta zona s’ha instal·lat a la primera planta del CAP.

El nou Centre d’Assistència Primària és resultat d’una inversió d’1.889.915,28 euros (IVA no inclòs), i de l’esforç econòmic que ha fet l’Ajuntament, el qual, tot i no tenir les competències en sanitat, ha avançat aquests diners a la Generalitat. Amb aquesta aposta, l’Ajuntament ha possibilitat que el nou centre sigui una realitat malgrat l’actual context de crisi i retallades generalitzades arreu.