Masquefa viurà un cap de setmana farcit d’activitats. La vila celebra una nova edició del certamen “En cap cap cap el que cap en aquest cap de setmana”. Durant tres intensos dies l’activitat bullirà als carrers de Masquefa, que celebrarà el Dia Mundial del Medi Ambient, la Fira de la Infància i la Joventut i la Festa de l’Esport.

Dia Mundial del Medi Ambient
L’ agenda s’estrenarà aquest divendres, 3 de juny, amb les activitats del Dia Mundial del Medi Ambient. A les 5 de la tarda es farà una excursió, oberta a tothom, per conèixer l’entorn de Masquefa. També per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, l’endemà, dissabte, 4 de juny, es faran diversos tallers a l’avinguda de la Línia, durant la Fira de la Infància i la Joventut. Per al dissabte també s’han programat visites al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) i a la deixalleria mòbil.

Encara amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, diumenge, 5 de juny, tindrà lloc el segon Mercat d’intercanvi i de segona mà, a l’avinguda de La Línia. Obrirà de 10 del matí a 2 del migdia.

Setena Fira de la Infància i la Joventut
La Fira de la Infància i la Joventut tindrà lloc dissabte, 4 de juny, en diversos espais, on les entitats instal•laran els seus estands i prepararan activitats per als nens, els joves i les famílies. Tots ells podran gaudir d’un dia ple d’activitats i tallers relacionats amb l’educació i el lleure. Al mateix temps podran conèixer les institucions i entitats que organitzen aquestes activitats. Un any més la fira vol difondre els Drets de l’Infant i, aquest any, en concret el Dret a la Participació. Per això les activitats organitzades giraran al voltant d’aquest dret.

La fira alçarà el teló a les 11 del matí i posarà el punt final dotze hores després. Al llarg de tot aquest temps les entitats oferiran la possibilitat de participar en nombroses activitats i tallers en els seus estands, instal•lats aquesta vegada a l’avinguda La Línia, el poliesportiu, el Recinte Rogelio Rojo, el CRARC,el pati de l’escola bressol La Baldufa i el pati de l’escola El Turó.

A més hi haurà altres activitats com ara exhibicions de ball de bastons, bàsquet o hip hop, una flash move, un tastet musical, una xocolatada o una demostració d’entrenament de gossos. També s’ha programat una cercavila de gegants i la projecció del vídeo ‘Masquefa, Ciutat Gegantera 2012’, la representació d’una obra teatral sobre els Drets Humans, un correfoc i el castell de focs que tancarà la fira.

Festa de l’Esport
L’intens cap de setmana clourà el diumenge, 5 de juny, amb la celebració de la Festa de l’Esport. Un any més l’Ajuntament ha organitzat una cursa popular, oberta a la participació de tothom, ja que el més important no és guanyar ni competir, sinó participar-hi. La cursa es farà a les 11 del matí.

Programa i inscripcions
Podeu consultar tota la programació del certamen ‘En cap cap el que cap en aquest cap de setmana’ als tríptics informatius que ha repartit l’Ajuntament, a la revista municipal Masquefa Batega i a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat), a la columna de destacats. També hi trobareu els formularis per fer les inscripcions a diverses activitats.