Masquefa va viure un Nadal entre llibres. La programació temàtica organitzada per l’Ajuntament i les entitats va tenir en la Biblioteca un dels seus escenaris més destacats. El Patge Viu Viu la va escollir per anar-hi a recollir les cartes dels infants als Reis d’Orient. L’activitat ens va apropar un equipament que, en només un any de vida, s’està convertint en motor de l’activitat cultural a casa nostra.

Però la nova Biblioteca no va ser l’únic escenari nou. També el Casal de Joves es va estrenar en la festa amb l’organització d’un taller que ens va ensenyar a fer regals artesanals. Les festes nadalenques ens van reservar altres escenaris i altres activitats. Totes van destacar per l’elevada participació. I també per l’alegria i la il·lusió que aquestes festes ens encomanen a grans i petits.

Cagatió per començar
L’agenda de Nadal es va estrenar el 17 de desembre amb el gran cagatió organitzat per l’Associació de Comerciants i Serveis, que aquesta vegada es va traslladar a la Sala Polivalent. Nombrosos infants van picar de valent un tió que va ser molt generós amb els regals.

Festa de Nadal i concert per Sant Esteve
Les activitats es van reprendre la nit de Nadal, el 24, amb una festa nocturna a la Sala Polivalent, a càrrec del Club Twirling Can Parellada. A més de contribuir a la programació amb una activitat que ens va fer passar una bona estona, la festa va ajudar una entitat sense ànim de lucre com el Club Twirling a recaptar alguns diners per a les seves activitats. El mateix va passar amb la festa de Cap d’Any del Club Patí Masquefa.

Abans, però, la diada de Sant Esteve ens va portar tot un clàssic: el tradicional concert de Nadal de la Coral l’Alzinar a l’Església de Sant Pere. En aquesta ocasió l’audició va començar una mica més tard per donar-nos temps d’arribar-hi després de la llarga sobretaula.

Jornada intensiva a la Rojo
Quatre dies més tard, el divendres 30, el Nadal va regalar-nos una intensa jornada al Recinte Rogelio Rojo. Va començar a la Biblioteca, amb la visita del Patge Viu Viu. Durant tres hores els nens i nenes van anar passant per la sala d’actes per fer arribar a l’emissari reial les cartes amb els seus desitjos. Un cop a la Biblioteca vam poder admirar un original pessebre fet de llibres, a més de conèixer les instal·lacions i serveis de l’equipament.

A pocs metres d’allà, a la Sala Polivalent, ens esperaven un mogut espectacle infantil i una bona tassa de xocolata calenta preparada pels voluntaris del Club Patí Masquefa.

Encara sense sortir del recinte de l’antiga fàbrica, tothom qui ho va voler va poder demostrar el seus dots de conductor en una sessió oberta d’escalextric organitzada pel Club Slot Masquefa. També vam poder provar sort amb la paleta i la pilota en una activitat promoguda pel Club Tennis Taula. Simultàniament el Casal de Joves ens oferia la possibilitat de regalar obsequis fets amb les nostres pròpies mans gràcies a un taller de regals artesanals.

La gresca de Cap d’Any i la màgia de la nit de Reis
El 31 de desembre els masquefins vam acomiadar el 2011 i vam donar la benvinguda al 2012 en la multitudinària festa de Cap d’Any que ens va preparar el Club Patí Masquefa. La gresca a la Polivalent es va allargar i, potser per això, l’agenda nadalenca va preferir reposar fins al dia 5 de gener, quan vam rebre la visita més màgica de totes, la dels Reis d’Orient.

Melcior, Gaspar i Baltasar van ser rebuts a l’escola Font del Roure, des d’on van enfilar el camí fins a l’Ajuntament. Allà, l’alcalde els va lliurar la clau de la vila perquè poguessin entrar a totes les cases i deixar-hi els regals. Escortats per una cinquantena de patges i patgeses, i per la Banda de Cornetes i Tambors i les majorets de Can Parellada, els Reis d’Orient van fer un nou recorregut, en companyia també del Patge Viu Viu, d’alguns personatges de ficció sortits de contes, i de les carrosses dels comerciants i de la Cofradía. El nou trajecte els va portar fins davant del CTC, on molts infants van lliurar-los a última hora les seves cartes.

Després van seguir el seu camí fins a La Beguda, on un espectacle infantil ajudava grans i petits a combatre els nervis de l’espera. Quan els Reis van arribar-hi van rebre la clau del poble de mans de l’alcalde de Sant Esteve, amb la qual van poder entrar a totes les cases.

En la seva estada a Masquefa, els Reis no van oblidar-se dels avis i àvies del Centre de Dia. Un patge va portar-los la màgia i la il·lusió de la festa i també alguns presents. L’emissari reial va quedar meravellat amb l’arbre de Nadal i el pessebre que els usuaris havien fet amb material reciclat.

Un any més, la cavalcada va ser possible gràcies a la feina de la Comissió de Reis, a la qual l’Ajuntament agraeix la seva implicació, així com també a les entitats, els voluntaris, les empreses i el personal municipal que hi van participar.