Masquefa va acollir el diumenge 16 de novembre, més de 25 anys després de l’última vegada, una prova puntuable del Campionat de Catalunya d’autocròs.

Organitzada per l’entitat Gas a Fons, la cursa, l’última del campionat català d’aquest any, va ser un autèntic èxit organitzatiu i logístic i va servir per decidir el campió de la categoria ‘car cross’.

Premi a la feina ben feta
Amb la concessió de l’organització d’aquesta prova, la Federació Catalana d’Automobilisme va voler reconèixer l’excel·lent tasca que l’entitat masquefina ha dut a terme en els seus cinc anys d’existència, durant els quals ha promogut diverses curses de resistència i ha organitzat també dues vegades el Campionat de Catalunya d’eslàlom, fet que li ha valgut en totes dues ocasions el premi de la federació al millor club organitzador. L’organització d’una prova puntuable per al campionat català era precisament el gran objectiu que s’havia fixat Gas a Fons des de la seva fundació l’any 2003.

26 equips i 3 categories
La cursa disputada a Masquefa va ser també un èxit de participació i públic, ja que va comptar amb l’assistència de centenars d’espectadors. Hi van prendre part un total de 26 equips vinguts d’arreu de Catalunya, enquadrats en 3 categories: divisió II, divisió IIa i divisió IV (‘car cross’).

D’entre els pilots va destacar la participació dels anoiencs David Cabeza (Masquefa) i Jaume Guixà (Piera), així com d’altres corredors de la zona d’influència de Masquefa, com ara David Boltà i Vicente de la Torre (tots dos de Sant Esteves Sesrovires).

La prova va servir per certificar els campions de les categories DIIA (Marc Barcons) i DII (Joan Salichs) i per decidir el campió de la categoria ‘car cross’ (Santi Montalbán), encara que cap d’ells es va imposar a Masquefa. A més, la cursa també va evidenciar les excel·lents prestacions del circuit masquefí, remodelat íntegrament per l’ajuntament fa uns mesos, i va avalar les millores en el pis del circuit que s’hi han dut a terme darrerament.

Divisió IIa
En la categoria DIIa (turismes de fins a 1.600cc) el campió Marc Barcons va arribar a Masquefa amb la intenció de rematar el campionat. Amb el seu Citroën Saxo, el pilot garrotxí va fer la millor marca en els entrenaments i es va mostrar superior en les dues classificatòries, però a la final va trencar un palier i va acabar la cursa rodant lentament.

La prova va regalar als assistents un altre duel espectacular entre David Bultà i el masquefí David Cabeza, que tot i una inesperada virolla en l’última volta va tornar a atrapar-lo i va aconseguir finalitzar en tercera posició i fer podi davant del seu públic.

Divisió II
En la categoria de turismes de 2000cc va destacar l’enfrontament entre els pilots Molas i Salichs. La final va ser dominada a plaer per Molas, tot i que no va obtenir la recompensa del títol, que ja era a mans de Salichs abans de l’inici de la prova.

‘Car cross’
En la categoria ‘car cross’ es va poder veure una espectacular cursa entre els tres pilots implicats en la lluita pel títol (Jordi Puigvert, Marc Batlle i Santi Montalbán). Tot i que a Masquefa va ser segon, per darrere de Batlle, Santi Montalbán en van tenir prou amb aquesta posició per assegurar-se el campionat català.