L’Ajuntament de Masquefa ha editat una guia que informa de tots els serveis que ofereix als empresaris i empresàries i que poden ser de la seva utilitat. L’edició de la “Guia de serveis a les empreses” és una de les actuacions promogudes per fomentar la cooperació i la intermediació entre el Consistori i el teixit empresarial i, d’aquesta manera, millorar el coneixement mutu, la detecció de necessitats i la cobertura d’aquestes.

La “Guia de serveis a les empreses” es presentarà als empresaris i empresàries mitjançant les visites personalitzades que els farà l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de l’Ajuntament, Carol Villanova, prèvia concertació de la cita. Les visites s’iniciaran aquest mes de maig i inicialment es faran a les empreses industrials del polígon de La Pedrosa. Posteriorment també es visitarà el teixit comercial de Masquefa.

La guia recull tots els serveis municipals adreçats a les empreses, com ara el cens d’empreses locals, el Servei Local d’Ocupació, els cursos de formació continuada, la cessió d’espais i materials, el servei d’assessorament en qüestions mediambientals o el programa Et Porto, que vol fomentar que les persones que van a estudiar o treballar en cotxe comparteixin vehicle.

Presència a Internet i Jornades Empresarials

També fa referència a noves iniciatives impulsades per l’Ajuntament, com per exemple el projecte “Empreses on line” o les Jornades Empresarials que es faran aquest any per primera vegada a Masquefa. El projecte “Empreses on line” té com a objectiu ajudar les empreses a donar-se a conèixer a Internet. L’Ajuntament els ofereix la possibilitat de disposar, a un preu avantatjós, d’una pàgina web autogestionada i d’una adreça de correu electrònic al portal www.amasquefa.com.

Les primeres Jornades Empresarials se celebraran el darrer trimestre de l’any i volen ser un espai comú de diàleg i reflexió entre l’àmbit empresarial i l’administració local. S’hi convidarà reconeguts experts que aportin a les empreses nous coneixements i exemples de bones pràctiques. Les jornades se centraran cada any en una temàtica concreta.