Masquefa ja ho té tot a punt per a acollir, el cap de setmana del 9 i 10 de juny, la gran festa de la Ciutat Gegantera 2012, la festa dels gegants més gran que anualment se celebra a Catalunya.

Per anar escalfant motors la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa ha ideat un joc en què necessita la participació de tots els vilatans. Així, aquests dies trobareu als aparadors dels comerços de la vila i a l’interior dels establiments de restauració diverses fotografies de parelles de gegants d’arreu dels Països Catalans. El joc consisteix a identificar els gegants que vindran a Masquefa per la gran festa del 9 i 10 de juny.

Per participar-hi cal escriure els noms dels gegants participants i, conjuntament amb les vostres dades personals, enviar-ho per correu electrònic a l’adreça ciutatgegantera2012@ciutatgegantera2012.cat o bé portar-ho a la seu de la Ciutat Gegantera, a l’antiga biblioteca. Trobareu més informació a www.ciutatgegantera2012.cat.

117 colles inscrites
Fins al moment ja són 117 les colles de gegants, gegantons i capgrossos que han confirmat la seva participació en la celebració que el 9 i 10 de juny convertirà Masquefa en la capital del món geganter, una xifra que encara pot incrementar aquests dies. La Colla de Geganters i Grallers preveu que la festa de la Ciutat Gegantera 2012 portarà fins a Masquefa unes 130 colles geganteres d’arreu de la geografia catalana, a més de centenars de musics, entre grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers. La previsió és que al llarg d’aquell cap de setmana ens visitin al voltant d’unes 4.000 persones.

La celebració del 9 i 10 de juny serà el tret de sortida a tot un any en què la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa tindrà l’honor de representar arreu la cultura gegantera i el nostre país, Catalunya. La colla masquefina serà l’encarregada de passejar en totes les localitats a les quals se la convidi els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, en Treball i na Cultura, i fer-los ballar el Ball d’Aniversari. També passejarà els gegantons de l’Agrupació, en Pau i n’Alegria, i els farà ballar la peça ‘Peuets de Gegant’. A més, per haver estat proclamada Ciutat Gegantera 2012, Masquefa acollirà aquest any l’assemblea ordinària anual que celebra l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

La festa de la Ciutat Gegantera 2012 l’organitza la Colla de Geganters i Grallers, amb el suport tècnic i logístic de l’Ajuntament. També compta amb la col·laboració del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l’Anoia, que han concedit subvencions amb les quals es finança gran part del programa.

A més de la col·laboració institucional, la colla masquefina també compta amb el suport d’un nodrit grup de 160 voluntaris que aquells dos dies vetllaran perquè tot surti rodó. També les entitats, els comerços i les empreses de Masquefa s’han adherit a la festa.

La festa de la Ciutat Gegantera 2012 comptarà amb un programa d’alçada que, davant l’actual situació econòmica, concentra les activitats en dos dies. En el programa destaquen els actes protocol·laris: la inauguració del monument a la Ciutat Gegantera, el pregó, i el traspàs de la Colla de la Seu d’Urgell (Ciutat Gegantera 2011) a la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa (Ciutat Gegantera 2012). Altres activitats destacades seran les quatre cercaviles simultànies que tant dissabte com diumenge recorreran els carrers de la vila, així com els tallers de mostres tradicionals.

L’esdeveniment de la Ciutat Gegantera 2012 suposa una important oportunitat de promoció per a Masquefa. Amb aquest objectiu, la programació inclou una visita històrico-turística per la vila i una visita al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), únic a l’estat i un dels pocs que hi ha a Europa.

Un altre dels plats forts serà el concert que el popular grup Obrint Pas oferirà la nit de dissabte. En el mateix concert actuarà el grup The Trumpets of Falopy, integrat per músics de l’Anoia i el Baix Llobregat. Aquesta formació ha estat l’autora de l’himne de la Ciutat Gegantera 2012, el primer himme a ritme d’ska. A part d’aquests actes, el programa de la festa de la Ciutat Gegantera 2012 inclou moltes altres activitats per a totes les edats.