L’Ajuntament de Masquefa va aprovar dilluns, en Ple extraordinari, una moció de suport del món local a la convocatòria de la consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre. El text inclou el compromís del Consistori de facilitar tots els recursos i eines necessàries per fer-la possible, a l’empara legal de la Llei de Consultes aprovada divendres pel Parlament de Catalunya amb una àmplia majoria. També fa una crida a la ciutadania a participar en la consulta.

El Ple extraordinari va ser convocat a petició dels 8 regidors del grup de Convergència i Unió (CiU), la regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el regidor no adscrit David Minoves. L’acord va prosperar amb 9 vots a favor -7 de CiU (la regidora Laia Albiol no va poder assistir a la sessió en trobar-se a l’estranger), el de la regidora d’ERC i el del regidor Minoves- i 2 vots en contra: el de Força Masquefa i el del Partit Popular. La regidora de Progrés Municipal-PSC-APM va excusar la seva absència al Ple.

La moció -consensuada per l’Associació Catalana de Municipis i l’Associació de Municipis per la Independència, de la qual l’Ajuntament de Masquefa és membre fundador- mostra el suport a la convocatòria de la consulta del 9N “per decidir lliurament el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics”, així com “el compromís de l’Ajuntament de Masquefa amb la realització de la mateixa, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació”.

A més, dóna “ple suport” al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics favorables a la convocatòria i a la materialització de la consulta “dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants”.

El de Masquefa va ser un dels 379 Ajuntaments catalans que dilluns van celebrar Plens extraordinaris per donar suport a la convocatòria de la consulta, segons que va informar l’Associació de Municipis per la Independència. Al llarg d’aquesta setmana fins a 666 Ajuntaments celebraran aquest Ple, els qual representen més de cinc milions de ciutadans.

Els acords aprovats en aquests Plens seran lliurats pels alcaldes i alcaldesses al President de la Generalitat en un acte previst per al 4 d’octubre.

També dilluns l’ANC i la CUP van convocar concentracions davant dels Ajuntaments en favor de la consulta, entre aquestes a Masquefa.

(Consulteu l’àudio del Ple)