L’Ajuntament de Masquefa, en col·laboració amb l’institut, premiarà cada curs els millors treballs de recerca entre els que facin els alumnes de batxillerat. Amb aquest nou reconeixement es vol incentivar l’esperit de recerca entre els estudiants, difondre aquells treballs que més destaquin per la seva excel·lència en cada curs acadèmic, i contribuir a difondre la important tasca educativa que el professorat desenvolupa amb els alumnes.

En cada edició es premiaran els dos millors treballs de recerca que els alumnes de batxillerat duguin a terme com a part del seu currículum, i que el tribunal dels treballs de recerca (format pel tutor de l’alumne i dos professors assignats) hagi puntuat amb millor nota.

El jurat del premi estarà integrat pel coordinador dels estudis de batxillerat, la directora de l’institut i el regidor d’Educació de l’Ajuntament. El jurat decidirà en cada edició en què consistiran els dos premis, que han de ser una eina o instrument de suport a l’estudi o bé facilitar l’ampliació de coneixements de l’alumne guardonat.

En aquesta primera edició, l’Ajuntament ja ha decidit destinar-hi l’import màxim previst, 300 euros per cadascun dels dos premis.