La sala d’actes del CTC va acollir ahir, dijous, una sessió informativa per explicar als joves com serà i com funcionarà el fòrum de debat que s’ha organitzat per al dissabte 13 de novembre i en què es recolliran les seves propostes sobre el nou Casal de Joves.

informació del fòrum de debat

En aquesta jornada de debat la Regidoria de Joventut recollirà les idees i suggeriments que facin els joves sobre els usos que ha de tenir el nou Casal i també sobre la fórmula per a gestionar-lo, a més d’altres propostes que puguin fer els participants. La jornada de treball consistirà en diverses dinàmiques de grup i es farà al CTC entre les 10 del matí i les 2 del migdia del dissabte 13.

En el fòrum, obert a tots els masquefins i masquefines de 12 a 30 anys, els participants podran fer propostes sobre qüestions com ara quina informació ha de tenir el Punt d’Informació Juvenil del Casal, quins serveis ha d’oferir, quins tallers es podrien fer a l’aula-taller, quines activitats es poden desenvolupar en els dos grans espais polivalents que s’hi construeixen, o quin ús tindran els tres despatxos del centre.

També es demanarà als participants la seva opinió sobre la possibilitat que el nou Casal el gestioni conjuntament una comissió de joves i l’Ajuntament, o bé el gestioni directament el Consistori. A més els joves podran formular tot tipus de suggeriments sobre aquest nou equipament.

En la sessió informativa de dijous l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el regidor de Participació Ciutadana, Jordi González, van posar l’accent en la importància que els joves puguin tenir veu en aquest procés i, d’aquesta manera, aconseguir un nou Casal de Joves que s’ajusti a les seves necessitats.

A més, el tècnic de Joventut de l’Ajuntament, Xavier Pérez, va mostrar el projecte del Casal i va recordar que es fa al costat d’altres equipaments que també estan a la disposició dels joves, com ara el CTC i la nova biblioteca.

Les obres, a bon ritme

Les obres del Casal de Joves van començar a l’octubre i avancen a bon ritme. El Casal ocuparà en total una superfície de gairebé 300 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i un altell, ja que s’aprofita la gran alçada de la nau. S’hi accedirà per la plaça del Recinte Rogelio Rojo.

A la planta baixa disposarà d’una gran sala polivalent, de 90 m2, per a activitats diverses; un espai de 32 m2 destinat a taller, un magatzem , una altra sala de 21 m2 i un espai de gairebé 25 m2 que acollirà les noves dependències del Punt d’Informació Juvenil. Amb les noves instal•lacions es vol ampliar l’horari d’obertura de la Zona Lliure, servei que ofereix l’Ajuntament als joves i adolescents per a prevenir les conductes de risc en drogodependències, i també oferir una programació per als joves majors de 18 anys.

A l’altell s’hi fan tres despatxos, d’uns 18 m2 cadascun, i una gran sala d’ús polivalent de 45 m2.