La regidoria de Cultura de l’Ajuntament, amb la coordinació i producció musical de Jordi Tomàs, ha organitzat el cicle estable de música ‘Masquefa sona bé’, una proposta que permetrà gaudir al llarg d’aquest any de fins a sis concerts en directe de diferents estils musicals.

‘Masquefa sona bé’ presentarà diverses maneres d’interpretar la música, representades per formacions i intèrprets de caires variats. La música ha esdevingut un dels principals vectors comunicatius de la nostra societat. Malgrat tot, només la música de consum és present en la majoria dels mitjans de comunicació. Per això, aquest cicle aposta per divulgar i promocionar la música de qualitat i de més difícil comercialització.

Tot sis concerts es faran a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo i estan oberts a tothom que en vulgui gaudir. L’entrada és gratuïta.

(Descarregueu-vos la programació)

Diumenge 23 de març, primer concert amb la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris

La programació s’estrenarà el diumenge 23 de març, a les 12 del migdia, amb música de banda i una formació polifacètica, la Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris, que acumula més de 600 concerts en els seus 25 anys damunt dels escenaris.

La Banda Simfònica Roquetes-Nou Barris va ser creada l’any 1989 per iniciativa de l’Agrupació Sardanista Ideal d’en Clavé de les Roquetes, i a dia d’avui compta amb una plantilla de més de cinquanta músics, des d’amateurs fins a professionals i professors d’escola de música i de conservatori.

Entre les fites més importants assolides per aquesta formació, destaquen els seus set CDs, la participació en la cerimònia d’Inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona i la col·laboració en els actes de celebració dels Jocs Olímpics de Pekin 2008.

Sota la direcció de Vicenç Navarro Mas, la banda oferirà a Masquefa un ampli repertori, dividit en dues parts:

Primera part

-El cinema
• Skyfall 007 (Adele Adkins)
• Ben Hur (Miklós Rózsa)

-Adaptacions clàssiques
• Nessum Dorma (de l’òpera Turandot, de Giacomo Puccini)
• Òperes de Verdi (seleccions de La Traviata, Rigoletto i Aida, de Giuseppe Verdi)

-Música del món
• Slovenia (obertura simfònica, d’Alfred Bösendorfer)

Segona part

-Música de banda
• Ateneu musical (pasdoble de concert, de Mariano Puig)
• Sinfonia nobilissima (simfonia per a banda, de Robert Jager)

-Música actual
• Nino Bravo en concert (fragments de les seves cançons, amb arranjament de M. Calero)

-Sarsuela
• Antologia lírica (fragments de sarsueles d’autors diversos)

-Música catalana
• Recull de música catalana (arranjament de Vicenç Navarro)

Cinc concerts més fins a final d’any
El cicle ‘Masquefa sona bé’ també portarà fins a la vila unes altres cinc formacions: Amazing Gospel (18 de maig), la Jove Orquestra d’Universitaris (8 de juny), Calidae (4 de setembre), la Cobla Contemporània (19 d’octubre) i Moby Dixie (30 de novembre).

Diumenge 18 de maig – 19:00 h
AMAZING GOSPEL
GOSPEL – VIURE EL CANT CORAL
Amazing Gospel és un cor de música gospel de la Xarxa Gospel de Catalunya. Amb seu a Esparreguera, té cantaires de diferents poblacions del Baix Llobregat i l’ Anoia. Va iniciar la seva activitat l’octubre de 2011 amb uns 50 cantaires i des d’aquell moment el cor no ha parat de créixer, fins arribar als 94 components actuals. El dia 2 de juny de 2012 Amazing Gospel es va presentar oficialment en un concert benèfic al Teatre de la Passió d’Esparreguera. Les ganes, la passió, el sentiment, i sobretot l’amor per la música fan que cada assaig, cada actuació, cada petita col•laboració es transformi en un esdeveniment únic.

Diumenge 8 de juny – 18:00 h
JOVE ORQUESTRA D’UNIVERSITARIS (JOU)
L’ORQUESTRA – PASSIÓ PER LA MÚSICA
La Jove Orquestra d’Universitaris és una formació orquestral que agrupa estudiants de tot Catalunya amb l’objectiu de difondre i promoure la música sota l’aixopluc de l’Escola de Música de Gràcia, a Barcelona. A la vegada, la JOU també dóna l’oportunitat de continuar el seu camí als músics universitaris que assoleixen el Grau Professional a qualsevol conservatori o que volen seguir amb la seva formació. La JOU va néixer l’any passat i, de moment, compta amb una plantilla d’uns vint-i-cinc membres.

Dijous 4 de setembre – 18:00 h
CALIDAE
EL CUQUET DE LA MÚSICA I EL RETORN A MASQUEFA
Calidae és una formació de musics professionals que hores d’ara ja gaudeixen de la seva jubilació. Tots ells tenen, però, el cuquet de la música ben endinsat en les seves vides. Ara toquen per plaer personal i pel de qui els escolten en els concerts que van fent, especialment a terres gironines. Hi trobem músics que han tocat molts anys a les més destacades cobles-orquestres, com ara Els Montgrins, La Principal de la Bisbal o La Selvatana. D’altres han fet llargues estades a l’OBC. Aquesta orquestrina de Caldes de Malavella interpreta música clàssica i moderna.

Diumenge 19 d’octubre – 18:00 h
COBLA CONTEMPORÀNIA
LA MÚSICA DE COBLA – UNA MANERA D’INTERPRETAR LA MÚSICA
Des de l’any 1995, la Cobla Contemporània ens mostra una manera diferent d’interpretar la música. La seva innovació permanent en el món de la cobla ha estat molt acceptada per tothom. Destaquen també per la promoció de joves compositors, per un repertori del tot variat i per la seva tasca en l’edició discogràfica de diferents col·leccions estables. L’any 2004 l’Obra del Ballet Popular els va atorgar el Premi a les Iniciatives Renovadores per l’aportació festiva a les ballades de sardanes. Des de l’any 2007 els guanys de les vendes dels seus discs es destinen a l’ONG Mans Unides.

Diumenge 30 de novembre – 12:00 h
MOBY DIXIE
DIXIELAND – UNA MÚSICA DEL SUD
Moby Dixie és una formació musical del Vallès Oriental (Barcelona) dedicada a tocar jazz tradicional. I ho fan a la manera de les bandes de New Orleans (Louisiana), al sud dels Estats Units d’Amèrica. El seu repertori inclou temes clàssics d’aquest estil anomenat dixieland. Aquesta música encomanadissa i alegre s’escolta en diferents actes, cercaviles, concerts i festes de tot Catalunya. En destaquen, però, les participacions al festival Vijazz Penedès de Vilafranca del Penedès.