La Generalitat de Catalunya ha concedit al Servei d’Assessorament a Empreses i Emprenedors de l’Ajuntament de Masquefa una subvenció de 15.000 euros per finançar les accions que ha dut a terme durant l’any 2011 en el suport a la creació de noves empreses. Aquest servei municipal, gratuït per als usuaris, forma part de la xarxa ‘Inicia: per la creació d’empreses’ de la Generalitat i té com a objectiu ajudar els emprenedors que tenen una idea de negoci a crear la seva pròpia empresa. La subvenció l’ha atorgat la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Govern català.

Des del servei ‘Inicia: per la creació d’empreses’ l’Ajuntament de Masquefa i la resta d’ajuntaments integrats en la xarxa ajuden els emprenedors a analitzar la viabilitat de la seva idea de negoci per assegurar-se que el projecte empresarial pot tenir èxit, i també els informa dels tràmits legals i jurídics que s’han de fer per a constituir l’empresa, així com dels costos que aquests comporten.

A més, s’acompanya els emprenedors durant el procés de creació del seu negoci i se’ls dóna suport en l’elaboració del Pla d’Empresa. Si el projecte empresarial és viable des del Servei ‘Inicia: per la creació d’empreses’ es fa l’informe final de viabilitat, indispensable per a poder sol·licitar ajuts.

Des d’aquest servei municipal també s’informa els emprenedors de les subvencions que existeixen per a la creació de nous negocis i dels requisits que cal complir, a més d’ajudar-los a fer la sol·licitud de la subvenció si el projecte empresarial reuneix les condicions establertes. A més, se’ls assessora sobre tots els recursos per aconseguir finançament que els permeti posar en marxa l’empresa.