El consistori vol transmetre un missatge de calma i serenor a la població i de plena confiança en la gestió del sistema sanitari públic. En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web canalsalut.gencat.cat.

L’Ajuntament de Masquefa, seguint les directius i recomanacions fixades pels governs català i espanyol i amb l’objectiu de contribuir a evitar la propagació i el contagi del coronavirus, ha decidit adoptar les següents mesures preventives durant la declaració d’estat d’alarma i fins a nou avís:

 

(27 de març)

. Treballadors de la Brigada Municipal i un grup de voluntaris format per una cinquantena de veïns del municipi s’han organitzat per a fabricar unes 11.000 mascaretes casolanes que serveixin com a protecció bàsica contra el coronavirus per a totes aquelles persones que ho requereixin; principalment, gent gran i persones de col·lectius vulnerables. Els materials necessaris per a poder confeccionar les mascaretes provenen de les donacions de diverses empreses locals i del territori. En aquest sentit, el consistori ha distribuït entre la Brigada Municipal i el grup de voluntaris aquests recursos materials; i un cop elaborades, l’Ajuntament distribuirà les 11.000 mascaretes -7.000 de les quals seran d’un sol ús; i 4.000, de tela- entre comerços de la vila que ho sol·licitin i aquells que restin oberts durant l’estat d’alarma, treballadors municipals que realitzen tasques al carrer i veïns que ho sol·licitin.

. Amb l’objectiu d’ajudar totes aquelles persones que no tenen accés a Internet durant el període de confinament, però que poden necessitar el seu ús per teletreballar, estudiar o fer tràmits en línia, entre d’altres motius, Masquefa Sense Fils ofereix un kit temporal de connexió. El paquet, que es repartirà a domicili través d’agents de Protecció Civil, inclou una antena receptora, un router, cable de connexió i un manual d’autoinstal·lació  sense cap cost. Les persones que vulguin fer ús d’aquest servei adquireixen el compromís de retornar el material cedit un cop finalitzi el període de confinament. A més, també accepten el pagament mensual per domiciliació bancària de la quota residencial de connexió: 18.15€/mes iva inclòs. Quan es posi punt final al període de confinament, els usuaris interessats poden retornar el kit o iniciar la contractació del servei Masquefa Sense Fils de la forma i amb les condicions habituals vigents. Les persones interessades poden sol·licitar aquest servei a través del número de telèfon 93 131 63 63 o bé a través del correu electrònic informacio@masquefasensefils.cat.

. El servei d’Oficina Mòbil d’Informació al Consumidor ha decidit suspendre totes les accions que estaven previstes realitzar al  territori fins que no es determini per part de les autoritats competents la tornada a la normalitat.

 

 

(26 de març)

. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha habilitat un canal a la seva pàgina web per tal que aquelles persones que necessitin realitzar cremes de restes agrícoles com a part de la seva activitat ho puguin sol·licitar mentre durin les mesures excepcionals. Aquestes autoritzacions estan destinades exclusivament a les persones que es dediquen a les activitats agràries per realitzar aquells treballs necessaris dins del cicle dels cultius.

. Amb l’objectiu de facilitar una font de consulta fiable i fer difusió dels comerços que ofereixen béns de primera necessitat, l’Ajuntament de Masquefa comparteix un llistat amb les adreces i els horaris dels establiments del municipi que resten oberts durant el període de confinament.

. Atès el moment d’excepcionalitat pel coronavirus les instal·lacions de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) romandran tancades fins a nou avís. L’atenció al contribuent es manté per via telemàtica, mail (orgt.atenciociutadana@diba.cat) i telèfon (932 029 802).

. El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat dels dos primers casos positius de coronavirus que afecten a veïns de Masquefa. En aquest sentit, ja s’han pres totes les mesures i protocols establerts, i les persones afectades es troben ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

 

(25 de març)

“Masquefa sona bé” cancel·la de moment la programació de març i d’abril. La continuïtat dels mesos següents dependrà de l’evolució de la situació. Els concerts que hagin de ser suspesos seran reprogramats en dates posteriors que seran comunicades tan aviat com sigui possible. Pel que fa al Premi de composició Masquefa i Montgrins, es garanteix la custòdia i l’anonimat de les obres presentades fins que el jurat es pugui reunir, deliberar i donar a conèixer el veredicte. Tal com estava previst, les obres finalistes s’estrenaran en un concert del cicle “Masquefa sona bé”, que serà reprogramat i comunicat oportunament juntament amb la resta de concerts del cicle.

. L’Ajuntament aturarà fins a nou avís els treballs d’urbanització d’El Maset.

 

(24 de març)

. Des de l’Ajuntament de Masquefa, i sobretot a través dels Serveis Socials i d’Emergències (Brigada Municipal, Policia Local i Protecció Civil), estem fent un seguiment continuat i atenent totes les necessitats dels veïns més vulnerables. Per qualsevol necessitat o notificació de casos que requereixin la intervenció municipal, us podeu adreçar al consistori trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a oav@masquefa.net.

. Després que el Consell Comarcal de l’Anoia repartís el passat divendres 20 de març les targetes moneder per als ajuts de menjador, l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament treballa des d’aleshores per contactar amb les famílies amb menors beneficiaris d’aquestes beques. Un cop es facilita tota la informació per via telefònica, es gestiona el lliurament al domicili, evitant desplaçaments en aquests moments d’excepcionalitat i garantint les mesures de seguretat per a la contenció de la pandèmia. D’aquesta manera, els agents de Protecció Civil de Masquefa són els encarregats d’entregar les targetes moneder al llarg d’aquesta setmana.

 

(23 de març)

. L’Ajuntament, a petició dels veïns, està intentant aconseguir el material necessari per a tots aquells masquefins que vulguin cosir mascaretes de protecció contra el coronavirus. Aquestes mascaretes, un cop fabricades, el consistori les distribuirà als comerços i al personal de Masquefa i rodalia que en requereixin. Les persones interessades a obtenir material per a fer les mascaretes cal que enviïn un correu electrònic a mascaretes@masquefa.net, indicant el seu nom, cognoms, adreça i telèfon de contacte. L’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones interessades al més aviat possible.

. L’Ajuntament ajornarà fins a nou avís el pagament de l’impost de circulació (la data de venciment del qual és el 4 de maig), primer tribut del calendari fiscal d’aquest 2020, amb l’objectiu de minimitzar entre els veïns -en especial, les persones dels col·lectius més vulnerables- els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària del coronavirus. El consistori, a més, està estudiant la possibilitat de modificar el calendari fiscal per ajornar la data de pagament d’altres impostos municipals.

 

(22 de març)

. Durant els dies en que es mantinguin les mesures de confinament el Servei d’Acompanyament a Infants, Joves i Famílies seguirà funcionant per mitjans telemàtics. Us podeu adreçar per demanar atenció, trucant o enviant un missatge de WhatsApp al telèfon 663703079; o a través de correu electrònic a saijofmasquefa@eduvic.coop. La terapeuta del servei es posarà en contacte amb vosaltres al més aviat possible.

. Protecció Civil ha editat un model de Certificat autoresponsable de desplaçaments en el marc d’estat d’alarma per tal de facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades.

 

(21 de març)

Correus implementa noves mesures organitzatives i protocols d’actuació per la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

 • Només estarà operatiu el personal estrictament imprescindible per a la prestació de servei públic, únic servei que es desenvoluparà.
 • Les oficines de Correus obriran de 10.45 h a 12.30 h seguint tots els protocols dictats per les autoritats sanitàries.

 

(20 de març)

. Davant la situació excepcional per l’expansió del coronavirus i davant la incertesa de la seva duració, l’Ajuntament de Masquefa, titular del servei del Complex Esportiu Municipal, ha pres les següents mesures corresponent a les quotes d’abonats, cursets de natació i d’altres activitats complementàries:

 • No es cobrarà la quota del mes d’abril, ni les successives fins que no estigui restablert el servei amb normalitat.
  Se us retornarà la part proporcional de quota del rebut de març, mitjançant compensació en el següent rebut.
 • L’Ajuntament demana que no es retorni el rebut de març, ja que aquest procediment originarà despeses financeres i dificultarà la gestió.

L’Ajuntament demana que no es retorni el rebut de març, ja que aquest procediment originarà despeses financeres i dificultarà la gestió.

 

(19 de març)

. El Departament d’Educació ha decidit ajornar tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes. El Departament està treballant per tal que els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties. Al mateix temps, es treballa per tal d’adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals.

. Davant l’impacte del coronavirus, el servei del Jutjat de Pau quedarà reduït a aquests tres casos durant el període de confinament:
 • Inscripcions de naixement.
 • Expedició de llicències d’enterrament.
 • Casaments per perill de mort d’un dels membres de la parella (article 52 del codi civil).

 

(18 de març)

. La jornada de donació de sang prevista pel 30 de març a l’Escola Font del Roure ha quedat suspesa com a mesura preventiva per a evitar la propagació del coronavirus.

 

(17 de març)

. Es recomana als veïns que davant la urgència sanitària pel coronavirus i les restriccions de mobilitat a la via pública per l’Estat d’Alarma, facin emmagatzematge dels residus que habitualment porten a la Deixalleria Municipal fins que es torni a restablir la normalitat. Recordeu que dipositar voluminosos de forma improcedent a la via pública constitueix una infracció greu amb multes econòmiques per als seus responsables.

 

(16 de març)

. El CRARC romandrà tancat al públic (escoles i visites) i oferirà serveis mínims només als matins laborables.

 

(15 de març)

. Des del CAP es recomana a la població que acudeixi al centre només per visites que no es puguin ajornar. Els controls dels pacients crònics estables i controls de pediatria (exceptuant la revisió de nou nat, de 6 mesos i si implica administració de vacunes) hauran d’esperar unes setmanes per programar les visites. Així, es prioritzaran les visites que siguin susceptibles de ser resoltes de manera no presencial, telefònicament, La Meva Salut (LMS), e-consulta, etc.

 

(14 de març)

. Des del 14 de març el Govern de la Generalitat ordena tancar bars i restaurants, gimnasos, locals d’oci i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l’alimentació.

 

(13 de març)

. Els serveis municipals tancaran portes a partir de divendres 13 de març a les 15 h.

. Queden clausurats tots els parcs infantils.

. L’Ajuntament de Masquefa ha decidit suspendre l’activitat al Casal de Joves i l’Espai Socioeducatiu.

. Fins a nou avís el Complex Esportiu Municipal (CEM) de Masquefa, la Biblioteca, el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa i el Cementiri Municipal també tanquen temporalment les seves portes per tal de reforçar les mesures de prevenció pel coronavirus.

. Les oficines d’atenció al client d’Aniagua romandran tancades a partir del 13 de març. Per tal de vetllar per la salut del
personal i garantir la continuïtat del servei, i per evitar que pogués ser un possible focus d’infecció, s’ha considerat oportú procedir al seu tancament i, a més reforçar tots els canals d’atenció al client no presencials (web i telèfons d’atenció al client) i cancel·lar totes les gestions de suspensió de subministrament així com els avisos de suspensió del subministrament. I mentre perduri l’Estat d’Alarma i fins a la normalització del servei no es realitzarà cap suspensió de servei.

 

(12 de març)

. Queden suspeses totes les activitats de caràcter públic i privat previstes en instal·lacions municipals i a la via pública.

. Els serveis d’emergència (Policia Local, Brigada i Serveis Socials) es mantindran actius en tot moment. La prestació dels serveis bàsics i mínims està garantida; sobretot en el cas dels col·lectius més vulnerables.

. Des de l’OAV es canalitzaran totes les demandes dels vilatans de forma telemàtica, trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a oav@masquefa.net. Totes les consultes i tràmits que s’enviïn a l’OAV es redirigiran a l’àrea corresponent.

. El servei del Bibliobús Montserrat queda interromput fins a nou avís.

. El Govern de la Generalitat de Catalunya decideix tancar tots els centres educatius de Catalunya a partir del 13 de març.

. L’Ajuntament de Masquefa i les direccions dels centres educatius acorden:

 • Suspensió de les jornades de portes obertes i de les reunions per a famílies a l’Escola El Turó, l’Escola Font del Roure, l’Escola Vinyes Verdes, Institut de Masquefa i EBM La Baldufa.
 • Anul·lació de la visita anual que els alumnes de sisè realitzen a l’Institut de Masquefa.
 • Anul·lació de totes les sortides escolars fora dels centres educatius fins després de Setmana Santa.
 • Anul·lació del servei comunitari i d’escolaritat compartida dels alumnes de l’Institut de Masquefa.
 • Anul·lació de les reunions col·lectives per a famílies.

. L’Escola El Turó (a8020841@xtec.cat), l’Escola Font del Roure (a8060605@xtec.cat), l’Escola Vinyes Verdes (a8026889@xtec.cat), l’Escola Bressol La Baldufa (escolabressol@masquefa.net) i l’Institut de Masquefa (a8060514@xtec.cat) posen a disposició dels veïns els seus correus electrònics per a resoldre dubtes relacionats amb els centres educatius.

 

Segueix els consells d’autoprotecció

Per prevenir el virus, el Departament de Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

 • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
 • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
 • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Per un altre costat, l’Ajuntament subratlla que el Departament de Salut informa de la situació als consistoris constantment. Per aquest motiu, es recomana seguir els consells del #canalSalut, el canal oficial d’informació. Per a més detalls, podeu consultar aquest enllaç.