El consistori vol transmetre un missatge de calma i serenor a la població i de plena confiança en la gestió del sistema sanitari públic. En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web canalsalut.gencat.cat.

L’Ajuntament de Masquefa, seguint les directius i recomanacions fixades pels governs català i espanyol i amb l’objectiu de contribuir a evitar la propagació i el contagi del coronavirus, ha decidit adoptar les següents mesures preventives durant la declaració d’estat d’alarma i fins a nou avís:

 

(7 de setembre)

. Masquefa se sumarà aquest pròxim divendres 11 de setembre a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. De forma excepcional, però, enguany ho farà sense la celebració de cap acte popular com a mesura preventiva enfront de l’elevat índex de risc de brot existent al conjunt del territori i davant l’imminent inici del nou curs escolar. Així, l’única activitat que no es veurà afectada per les restriccions és la tradicional ofrena de flors a càrrec del teixit associatiu local. En aquest sentit, totes aquelles entitats que ho desitgin podran dipositar les seves ofrenes durant la jornada al passeig Onze de Setembre, respectant en tot moment les mesures de seguretat establertes: ús de mascareta i distància social.

 

(2 de setembre)

. Segons el Departament de Salut de Generalitat de Catalunya aquestes són les dades de positius de Covid-19 a Masquefa des de l’inici de la pandèmia:

 • Març 2020: 22 positius
 • Abril 2020: 10 positius
 • Maig 2020: 8 positius
 • Juny 2020: 1 positiu
 • Juliol 2020: 7 positius
 • Agost 2020: 14 positius

 

(29 d’agost)

. A partir de dissabte 29 d’agost i durant un termini inicial de 15 dies les reunions o trobades de més de 10 persones estaran prohibides segons la Resolució SLT/2017/2020, de 28 d’agost, aprovada per la Generalitat de Catalunya. Aquesta restricció afecta tant l’àmbit privat com el públic.

Aquesta limitació serà igualment aplicable a les taules ubicades en terrasses, restaurants i bars, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d’aquestes.

No es consideren incloses en aquesta prohibició:

 • Activitats laborals.
 • Activitats de culte.
 • Actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres.
 • Mitjans de transport públic.

Tampoc estan incloses (sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT):

 • Activitats culturals, d’arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars.
 • Les biblioteques, arxius, museus i monuments.
 • Activitats lúdiques, recreatives i l’obertura al públic d’equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d’atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives.

Aquesta limitació no és aplicable al dret de manifestació, el qual es podrà exercir en les condicions que determini l’autoritat competent, i sense perjudici del compliment de les limitacions establertes amb caràcter general per les autoritats sanitàries en els espais públics.

Finalment, aquesta restricció se suma al conjunt de mesures de seguretat vigents aprovades per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’evitar el contagi i la propagació de la Covid-19, i que podeu consultar íntegrament en aquest enllaç.

 

(18 d’agost)

A partir del 18 d’agost entren en vigor noves mesures extraordinàries a tot Catalunya per contenir els contagis:

 • Tancament de bars i restaurants a partir de la 01 h. Des de les 00 h de la nit no poden admetre nous clients. A la barra i entre taules o grups de taules, cal garantir una distància mínima de 1,5 metres, amb un màxim de 10 persones.
 • No està permès fumar a la via pública o a l’aire lliure si no hi ha una distància de 2 metres. Aquesta limitació és aplicable també per a l’ús de qualsevol altre dispositiu d’inhalació de tabac, pipes d’aigua, catximbes o similars.
 • També es recomana limitar les trobades socials fora de grup de convivència estable i a un màxim de 10 persones.

 

(31 de juliol)

. Segons el Departament de Salut de Generalitat de Catalunya aquestes són les dades de positius de Covid-19 a Masquefa des de l’inici de la pandèmia:

 • Març 2020: 22 positius
 • Abril 2020: 10 positius
 • Maig 2020: 8 positius
 • Juny 2020: 1 positiu
 • Juliol 2020: 7 positius
(29 de juliol)

. Des d’avui està prohibit a tot Catalunya el consum compartit de begudes alcohòliques en la via pública i la resta d’espais oberts al públic. No afecta el consum en locals o espais autoritzats. Les multes per incomplir la mesura poden costar entre 3.001 a 15.000€.

 

(22 de juliol)

. Les proves PCR que s’han fet a la persona del Casal d’Estiu d’infants municipal de la Font del Roure que presentava simptomatologia de Covid-19, han donat negatiu. L’Ajuntament de Masquefa i la Fundació Pere Tarrés treballen de forma coordinada amb el CAP de Masquefa fent un seguiment constant de l’evolució de la pandèmia, així com seguint els protocols de manera molt exhaustiva. El Casal d’Estiu, doncs, es manté amb normalitat seguint totes les recomanacions establertes pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

 

(21 de juliol)

. Dilluns 20 de juliol es va procedir a l’aïllament d’un grup del Casal d’Estiu d’infants municipal de la Font del Roure per un possible cas de Covid-19. Ja s’han dut a terme les proves PCR a la persona implicada i s’està a l’espera dels resultats de l’anàlisi. Seguirem informant. Les famílies implicades ja han estat informades degudament segons estipula el protocol de les autoritats sanitàries.

 

(14 de juliol)

. L’Ajuntament ha acordat aquest mes de juliol reduir l’aforament màxim de la piscina de l’Alzinar durant la temporada d’estiu. L’equipament va obrir les seves portes el passat 27 de juny amb un aforament màxim del 75% (272 persones). Amb tot, l’augment de brots i de positius de Covid-19 detectats al llarg dels darrers dies en diferents punts del país i amb l’objectiu de garantir el benestar i la salut dels veïns i el compliment de totes les mesures de seguretat i d’higiene establertes, el consistori ha optat per reduir fins al 50% (175 persones) l’aforament màxim de la piscina en cada torn. L’Ajuntament, a més, recorda que en tot moment cal mantenir les distàncies de seguretat. Finalment, no es pot deixar material per a la pràctica de natació. Aquestes normatives se sumen al reglament vigent de la piscina d’estiu i podran ser modificades segons determinin les autoritats sanitàries. A més, arreu de l’equipament s’han habilitat cartells amb informació sobre les mesures preventives del Covid-19 i sobre les actuacions de neteja i desinfecció que es fan diàriament a la instal·lació.

. Serveis de la Biblioteca fins al 21 de juliol:

 • Agafar documents en préstec, preferentment amb petició de cita prèvia a b.masquefa@diba.cat o al 937 72 78 73. No es podran tocar directament els documents de les prestatgeries, s’hauran de demanar al taulell d’informació i préstec.
 • El retorn de llibres es farà a través de la bústia de retorn situada a l’exterior de l’equipament.

La zona d’adults i la Sala d’Estudi de la primera planta romandran tancades. Els usuaris majors de 14 anys podran fer ús de la sala gran de la zona infantil i de la zona de vestíbul i revistes. Els majors de 14 anys també podran utilitzar els ordinadors públics de la zona infantil i els catàlegs de la planta baixa amb serveis d’impressions. S’obre l’Espai Tortuga (zona infantil) per a l’ús de menors de 14 anys. Finalment, es recorda que és obligatori l’ús de mascareta per a majors de 6 anys i respectar la distància mínima d’1,5 metres entre persona. L’aforament màxim, amb relació a la distància mínima de seguretat, és de 35 persones. L’horari de la Biblioteca Municipal serà el següent: dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 16 a 20 h; i dimecres, de 10 a 13 h. La Biblioteca romandrà tancada del 22 de juliol al 16 d’agost, i el dia 12 de setembre.

 

(9 de juliol)

. Des del 9 de juliol és obligatori l’ús de mascareta encara que es mantingui la distància física. La mascareta és obligatòria per als majors de sis anys a la via pública, al transport públic, a l’aire lliure i en espais públics oberts o tancats. En canvi, són excepcions: motius de salut (dificultat respiratòria, discapacitat o dependència), per fer esport, menjar i beure, casals d’estiu i grups estables de convivència.

 

(1 de juliol)

. Dimecres 1 de juliol reobre el Centre de Dia de Masquefa aplicant totes les mesures de seguretat i d’higiene establertes pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

 

(26 de juny)

. Aquest cap de setmana, 27 i 28 de juny, els vehicles ja podran tornar a circular per l’eix comercial de Masquefa un cop l’Ajuntament ha donat per finalitzada la prova pilot de pacificació del trànsit desplegada en aquesta zona del municipi.

 

(18 de juny)

. Divendres 19 de juny comença a Catalunya l’anomenada etapa de represa de la normalitat, segons ha aprovat el Govern de la Generalitat amb un decret. Per tant, la fase 3 del pla de desconfinament del Govern d’Espanya finalitza dijous 18 de juny a tot el territori català.

 

(17 de juny)

. Masquefa, com a municipi pertanyent a la Regió Sanitària Àmbit Metropolità Sud, entra dijous 18 de juny en la fase 3 de desescalada del confinament provocat per la Covid-19. La vila, doncs, superarà la fase 2 juntament amb totes les poblacions de la mateixa regió sanitària.

. La Biblioteca de Masquefa amplia l’aforament coincidint amb l’entrada de tot Catalunya en la fase 3. A partir del 18 de juny els serveis que s’oferiran són:

 • Agafar documents en préstec prèvia petició a b.masquefa@diba.cat o al 937 72 78 73. No es podran tocar directament els documents de les prestatgeries, s’hauran de demanar al taulell d’informació i préstec.
 • El retorn de llibres es farà a través de la bústia de retorn situada a l’exterior de l’equipament.

Es podrà fer ús de l’espai infantil i la zona d’adults de revistes només per a consulta i lectura d’usuaris majors de 14 anys. La zona d’adults i la sala d’estudi de la primera planta romandran tancades. En aquesta fase els punts de lectura s’amplien a un 50% de la capacitat (aforament màxim de 35 persones). Els majors de 14 anys podran utilitzar els ordinadors públics de la zona infantil i els catàlegs de la planta baixa. Es manté el servei d’impressions. Finalment, es recorda que és obligatori l’ús de mascareta i respectar la distància mínima d’1,5 metres entre persona. L’horari de la Biblioteca Municipal en la fase 3 serà el següent: dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 16 a 20 h; i dimecres, de 10 a 13 h.

 

(12 de juny)

. A partir de dilluns 15 de juny diferents centres municipals de Masquefa tornaran a oferir atenció presencial als veïns sota cita prèvia. Amb tot, des del consistori es recomana que sempre que sigui possible els tràmits es duguin a terme de forma telemàtica a través del web www.masquefa.cat; i que les consultes es realitzin per telèfon o mitjançant el correu electrònic.

 

(9 de juny)

. Els grups municipals de Junts per Masquefa i Partit Socialista de Catalunya han acordat un pla de xoc per a desplegar conjuntament, al llarg dels pròxims mesos, diferents mesures socioeconòmiques encaminades a reactivar l’economia local i minimitzar els efectes de la crisi sanitària de la Covid-19 entre els col·lectius de població més vulnerables.

 

(8 de juny)

. El Complex Esportiu Municipal (CEM) Masquefa i la piscina d’estiu de l’Alzinar obriran les seves portes a tots els usuaris a finals d’aquest mes de juny, coincidint amb l’entrada del municipi en la fase 3 del pla de desescalada del confinament per la Covid-19. La reobertura del CEM Masquefa s’ha previst pel dilluns 22 de juny, mentre que el primer dia d’obertura de la piscina d’estiu de l’Alzinar serà el dissabte 27 de juny.

 

(5 de juny)

. Masquefa, com a municipi pertanyent a la Regió Sanitària Àmbit Metropolità Sud, entra dilluns 8 de juny en la fase 2 de desescalada del confinament provocat per la Covid-19. La vila, doncs, superarà la fase 1 juntament amb totes les poblacions de la mateixa regió sanitària.

. A partir del 8 de juny els usuaris podran accedir a la Biblioteca Municipal per dur a terme els següents serveis:

 • Agafar documents en préstec, prèvia petició (b.masquefa@diba.cat o 937 72 78 73). No es podran tocar directament els documents de les prestatgeries, que s’hauran de demanar al taulell.
 • El retorn de llibres es farà a través de la bústia de retorn situada a l’exterior de l’equipament.

A més, s’obre l’espai infantil només per a majors de 14 anys; i la zona d’adults, només l’espai de revistes i diaris. La zona d’adults de la primera planta romandrà tancada. En la fase 2 els punts de lectura es limiten a un terç de la capacitat de l’equipament (aforament màxim de 25 persones). Es podran utilitzar els ordinadors públics de la zona infantil i els catàlegs de la planta baixa. S’obre el servei d’impressions. Finalment, es recorda que és obligatori l’ús de mascareta i respectar la distància mínima de dos metres entre persona. L’horari de la Biblioteca Municipal en la fase 2 serà el següent: dilluns, dimarts, dijous i divendres, de 16 a 20 h; i dimecres, de 10 a 13 h.

 

(4 de juny)

. El Ple de l’Ajuntament aprova nous criteris per a la subvenció de l’IBI i suspèn fins al 31 de desembre el pagament de la taxa d’ocupació de la via pública. Amb aquestes mesures l’Ajuntament dona resposta a les necessitats socials i econòmiques derivades de la pandèmia de la Covid-19.

. El CTC de Masquefa estrena l’Aula Virtual. Aquesta nova eina es crea amb l’objectiu de fer el pas de la formació presencial a la formació a distància, donant així resposta a les necessitats educatives de la ciutadania en un moment d’excepcionalitat per la crisi sanitària generada pel coronavirus.

 

(3 de juny)

. El Complex Esportiu Municipal (CEM) Masquefa i la piscina d’estiu de l’Alzinar obriran les seves portes a tots els usuaris en el moment en que el municipi -que pertany a la Regió Sanitària Àmbit Metropolità Sud- entri en la fase 3 del pla de desescalada del confinament per la Covid-19.

 

(2 de juny)

. Aquest 7 de juny Masquefa es preparava per a celebrar la cinquena edició del Primavera Shopping. Amb tot, l’organització ha hagut d’ajornar la festivitat amb motiu de l’estat d’alarma i en compliment de les mesures de prevenció i seguretat per tal d’evitar el contagi i la propagació de la Covid-19. Així, a l’espera d’una nova data per a la celebració de la cinquena edició, s’ha editat un vídeo recopilatori amb algunes de les millors imatges que ha deixat la festivitat al llarg dels seus primers quatre anys de vida per tal que els masquefins en puguin gaudir i rememorar els millors moments. Aquest vídeo es podrà visualitzar el 7 de juny, a partir de les 12 h, al canal de YouTube del CTC, i també es publicarà a les xarxes socials de l’equipament i de l’Ajuntament de Masquefa (Facebook, Twitter i Instagram).

 

(29 de maig)

L’Ajuntament de Masquefa posarà en marxa a partir dels dies 30 i 31 de maig una prova pilot per a convertir el principal eix comercial del municipi en zona peatonal durant els caps de setmana. La mesura s’aplicarà temporalment en el tram comprès entre el carrer Sant Pere (cantonada amb el carrer Rogelio Rojo) i el carrer Major (a l’alçada del consistori).

 

(27 de maig)

. El CTC de Masquefa reactiva alguns serveis presencials.

 

(26 de maig)

. La Biblioteca de Masquefa torna a obrir dimarts 26 de maig a les 16 h. Els serveis que oferirà seran limitats: servei de préstec de documents prèvia petició i retorn a la bústia exterior. El servei de préstec serà amb petició prèvia via correu electrònic (b.masquefa@diba.cat) o via telefònica (93 772 78 73), i es prepararà per a ser recollit per l’usuari l’endemà. El retorn serà centralitzat a la bústia de retorn de préstecs, que es troba a l’exterior de la Biblioteca. L’horari excepcional del servei serà: dilluns, dimarts, dijous i divendres de 16 h a 20 h; i els dimecres al matí, de 10 h a 13 h. En paral·lel, la Biblioteca de Masquefa també ha ampliat el termini dels documents que els usuaris havien sol·licitat abans del tancament: data de retorn, fins al 31 de juliol; recollida de reserves, 23 de juliol.

. Des de dilluns 25 de maig han reobert totes les pistes poliesportives a l’aire lliure perquè en puguin fer ús els veïns seguint i complint totes les mesures de seguretat i de protecció de la Covid-19 establertes.

 

(22 de maig)

. Masquefa, com a municipi pertanyent a la Regió Sanitària Àmbit Metropolità Sud, entra dilluns 25 de maig en la fase 1 de desescalada del confinament provocat per la Covid-19.

. Les franges horàries per a passejar o practicar esport seguiran vigents a Masquefa fins a nou avís. Malgrat tenir una població inferior als 10.000 habitants Masquefa no compleix tots els requisits establerts pel govern espanyol per a flexibilitzar les sortides a l’espai públic, ja que compta amb una densitat de població superior als 100 habitants per quilòmetre quadrat.

 

(21 de maig)

. Les franges horàries per a passejar o practicar esport seguiran vigents a Masquefa fins a nou avís. Malgrat tenir una població inferior als 10.000 habitants Masquefa no compleix tots els requisits establerts pel govern espanyol per a flexibilitzar les sortides a l’espai públic, ja que compta amb una densitat de població superior als 100 habitants per quilòmetre quadrat.

. El Casal de Joves de Masquefa ofereix durant la pandèmia de la Covid-19 assessorament en l’àmbit educatiu, laboral i sanitari i múltiples propostes formatives i lúdiques a través de les xarxes socials.

 

(20 de maig)

. El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat l’obligatorietat a partir del 21 de maig de l’ús de la mascareta per a persones de 6 anys o més.

. El Casal de Joves es converteix en punt de vacunació per als infants de l’Escola El Turó. L’Ajuntament ha cedit temporalment l’equipament municipal per tal de poder subministrar una de les vacunes pendents als alumnes de sisè de Primària.

 

(19 de maig)

. La Generalitat obre una línia d’ajuts extraordinària per pagar el lloguer de famílies amb dificultats econòmiques sobrevingudes per la Covid-19.

 

(18 de maig)

. Masquefa reprendrà dimarts 19 de maig l’activitat habitual del mercat setmanal no sedentari. Caldrà que paradistes i clients prenguin les màximes mesures possibles de prevenció i protecció sanitàries. Es recomana l’ús de mascaretes i respectar les distàncies socials.

. Dissabte 23 de maig reobrirà el cementiri municipal en horari de 08 h a 14 h. Les persones que hi accedeixin hauran de prendre les màximes mesures possibles de prevenció i protecció sanitàries. Es recomana l’ús de mascaretes i respectar les distàncies socials.

 

(15 de maig)

. Masquefa, com a municipi pertanyent a la Regió Sanitària Àmbit Metropolità Sud, entrarà dilluns 18 de maig en la fase 0 intermèdia del pla de desescalada provocat per la Covid-19.

 

(13 de maig)

. El CTC de Masquefa s’adapta per oferir formació totalment online. Atès el període de confinament per evitar la propagació de la Covid-19, l’espai municipal treballa per proporcionar una programació formativa íntegrament en versió digital.

. El Servei d’Ocupació de Masquefa ofereix assessorament per videotrucada. Atès el període excepcional de confinament per evitar la propagació de la Covid-19, aquest servei municipal s’ofereix de manera telemàtica.

 

(8 de maig)

. Preinscripcions escolars als centres educatius de Masquefa i de La Beguda Alta per al curs 2020-2021.

. L’Ajuntament dóna facilitats perquè bars i restaurants puguin ampliar les seves terrasses sense cost. Aquesta mesura es realitza per intentar pal·liar els efectes econòmics que els pugui ocasionar la reducció del 50% de l’aforament a partir de la fase 1 del pla de desconfinament.

. Del 15 al 17 de maig Masquefa celebrarà una edició especial i confinada de la Festa Major Petita de Sant Isidre.

 

(7 de maig)

. L’Ajuntament suspèn la Festa Major Petita i la Festa Major de Masquefa amb motiu de la crisi de la Covid-19. El consistori ja treballa en el disseny d’una programació de Festa Major alternativa i telemàtica.

 

(3 de maig)

. A partir de dilluns 4 de maig es permet la reobertura al públic d’establiments i locals comercials minoristes d’activitats de serveis professionals l’activitat dels quals es va suspendre arran de la declaració de l’estat d’alarma.

 

(2 de maig)

. El govern central ha dictaminat a partir del 2 de maig un sistema de franges horàries per a permetre la sortida dels ciutadans al carrer progressivament. Aquestes franges només afecten als municipis de més de 5.000 habitants, que és el cas de Masquefa.

 

(30 d’abril)

. La Generalitat ofereix un ajut d’urgència per a persones treballadores afectades econòmicament per la Covid-19. L’ajut serà de 200 euros en un únic pagament i s’haurà de destinar a l’adquisició de productes d’alimentació, farmàcia i altres subministraments bàsics.

 

(28 d’abril)

. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament estrena compte a Instagram amb motiu del confinament. El nou perfil no només publicarà contingut d’interès relacionat amb el municipi, sinó que també promourà la participació ciutadana i compartirà consells, recomanacions i idees d’àmbit cultural i social per fer més agradable aquest període de confinament.

 

(27 d’abril)

. Aquesta setmana l’Ajuntament de Masquefa ha iniciat el repartiment de mascaretes de protecció contra la Covid-19 entre tots els infants del municipi entre els 4 i els 14 anys. L’entrega d’aquest material arriba un cop el Govern de l’Estat ha aprovat des del 26 d’abril la sortida al carrer dels menors de 13 anys durant una hora al dia acompanyats d’un adult del seu nucli familiar.

 

(25 d’abril)

El Butlletí Oficial de l’Estat ha publicat que des de diumenge 26 d’abril poden sortir acompanyats d’un adult els menors de 14 anys amb condicionants:

 • Fins a un quilòmetre de distància del domicili.
 • Fins a tres menors amb un adult (progenitor, persona amb qui convisquin al domicili o persona a càrrec).
 • Entre 09 h i 21 h.
 • Es podrà circular per qualsevol via o espai d’ús públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, sempre que es respecti el límit màxim d’un quilòmetre del domicili.
 • No és permès l’accés a espais recreatius infantils a l’aire lliure, així com a instal·lacions esportives.
 • Durant el passeig diari s’ha de mantenir una distància interpersonal amb tercers mínima de dos metres.
 • No podran fer aquestes sortides els nens i nenes que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari a causa d’un diagnòstic per Covid-19, o que es troben en període de quarantena domiciliària.

 

(24 d’abril)

. L’Ajuntament de Masquefa, a través de la Regidoria d’Esports, convida a totes les entitats esportives del municipi a participar en una original iniciativa durant el confinament per la Covid-19. Es tracta de l’edició d’un vídeo que es difondrà a través de les xarxes socials del consistori i que té com a objectiu mostrar als veïns l’activitat de clubs i entitats esportives de Masquefa durant l’estat d’alarma, tant d’esports femenins com masculins. Les entitats esportives interessades en prendre part d’aquest projecte cal que gravin un vídeo -en format horitzontal i d’una durada màxima de 10 segons- i que el facin arribar abans del 30 d’abril a la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Masquefa. Al vídeo hi ha d’aparèixer un representant de l’entitat duent a terme l’esport propi del club des del confinament. A més, a mode opcional, es pot acomiadar el vídeo amb les frases “(Nom de l’entitat) també es queda a casa” o “(Nom de l’entitat) amb l’esport masquefí”. Un cop recopilades totes les gravacions, el consistori editarà un vídeo conjunt que serà publicat a Facebook, Twitter i Instagram.

. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) ha impulsat una nova línia de subvencions per a les entitats i empreses de comerç, serveis, artesania i moda. En el cas del comerç al detall les subvencions s’atorgaran per ordre de sol·licitud, i aquestes s’hauran de formalitzar telemàticament utilitzant un certificat digital. L’Ajuntament de Masquefa posa a disposició de tots els comerços masquefins el telèfon 93 772 58 23, des d’on el personal del CTC atendre dubtes i oferirà informació sobre el certificat digital.

 

(24 d’abril)

. L’Ajuntament de Masquefa, a través de la Regidoria d’Esports, convida a totes les entitats esportives del municipi a participar en una original iniciativa durant el confinament per la Covid-19. Es tracta de l’edició d’un vídeo que es difondrà a través de les xarxes socials del consistori i que té com a objectiu mostrar als veïns l’activitat de clubs i entitats esportives de Masquefa durant l’estat d’alarma, tant d’esports femenins com masculins. Les entitats esportives interessades en prendre part d’aquest projecte cal que gravin un vídeo -en format horitzontal i d’una durada màxima de 10 segons- i que el facin arribar abans del 30 d’abril a la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Masquefa. Al vídeo hi ha d’aparèixer un representant de l’entitat duent a terme l’esport propi del club des del confinament. A més, a mode opcional, es pot acomiadar el vídeo amb les frases “(Nom de l’entitat) també es queda a casa” o “(Nom de l’entitat) amb l’esport masquefí”. Un cop recopilades totes les gravacions, el consistori editarà un vídeo conjunt que serà publicat a Facebook, Twitter i Instagram.

. El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) ha impulsat una nova línia de subvencions per a les entitats i empreses de comerç, serveis, artesania i moda. En el cas del comerç al detall les subvencions s’atorgaran per ordre de sol·licitud, i aquestes s’hauran de formalitzar telemàticament utilitzant un certificat digital. L’Ajuntament de Masquefa posa a disposició de tots els comerços masquefins el telèfon 93 772 58 23, des d’on el personal del CTC atendre dubtes i oferirà informació sobre el certificat digital.

 

(23 d’abril)

. L’Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa ha engegat una campanya de solidaritat amb l’objectiu de recaptar fons per a poder adquirir aliments i productes de primera necessitat que es destinaran íntegrament a famílies masquefines durant la crisi sanitària de la Covid-19. Els veïns poden col·laborar fent un donatiu al compte corrent ES87 0133 0241 3042 0000 0156.

 

(22 d’abril)

. L’Ajuntament de Masquefa treballa en l’adopció de les següents mesures de resposta a l’impacte de la crisi en l’activitat econòmica i l’economia familiar.

 • Establir una moratòria en el pagament dels lloguers dels espais professionals cedits per l’Ajuntament.
 • Reemborsar als comerços que tenen l’obligació de tancar durant l’estat d’alarma el pagament de les taxes d’ocupació de la via pública.
 • Reemborsar la taxa de recollida de brossa comercial als comerços que tenen l’obligació de tancar durant l’estat d’alarma.
 • Aturar el pagament dels fraccionaments de rebuts durant l’estat d’alarma.

 

(21 d’abril)

. Aquesta setmana l’Ajuntament de Masquefa, a través de la Brigada Municipal, ha iniciat el repartiment entre tots els veïns del municipi majors de 65 anys de mascaretes reutilitzables i de roba de protecció contra la Covid-19. Per a qualsevol necessitat o notificació de casos que requereixin intervenció municipal, us podeu adreçar a l’Ajuntament trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu a oav@masquefa.net.

 

(20 d’abril)

. Des de dilluns 20 dabril es poden començar a recollir les mascaretes de metge a les farmàcies de tota Catalunya. Són mascaretes de tipus quirúrgic 2R per evitar propagar els contagis. Encara que duguem mascareta, cal mantenir sempre la distància de seguretat. S’ha de fer amb responsabilitat: si no la necessites ara, espera uns dies per anar a buscar-la. Primer l’han de recollir les persones que treballin, que tinguin símptomes i els col·lectius vulnerables.

. L’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) de la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa la plataforma empresarial en línia “Marketplace empresarial Covid-19”; un portal per recollir i posar en contacte empreses que ofereixin tecnologia, material sanitari o capacitat de producció per la Covid-19.

 

(16 d’abril)

. Butano Martorell ha fet una donació a l’Ajuntament de Masquefa de bombones de butà per tal de fer-les arribar a les famílies més vulnerables.

. El CTC informa a totes les persones interessades que el Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix una alternativa temporal per a poder seguir realitzant formacions de català en línia i continuar o iniciar-se en l’aprenentatge de la llengua malgrat el confinament.

. L’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) de la Generalitat de Catalunya, a través de la Finestreta Única Empresarial (FUE), ofereix un servei d’atenció digital a les empreses, autònoms i professionals per informar de les mesures adoptades en matèria econòmica pel Govern de la Generalitat de Catalunya i pel Govern de l’Estat per fer front a la situació excepcional d’estat d’alarma provocada per la Covid-19. Aquest servei d’atenció personalitzada el presten a través dels següents canals:

 • Canal Empresa: portal únic de serveis i tràmits per empreses, autònoms i professionals.
 • Bústia de Contacte: des d’on aquests col·lectius poden fer arribar les seves consultes i dubtes als quals donaran resposta de la manera més ràpida i eficient possible.
 • Twitter.

 

(15 d’abril)

. El Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa és una de les entitats de registre en la que habitualment es pot tramitar presencialment el certificat digital idCAT. Amb tot, durant l’estat d’alarma per la Covid-19 i degut a les restriccions de mobilitat, des de l’Ajuntament es recomana i recorda als veïns que poden obtenir telemàticament com alternativa, amb el DNI i la targeta sanitària, l’IdCAT Mòbil; una eina per a fer tràmits amb les administracions i ens que integren el sector públic de Catalunya.

 

(13 d’abril)

. Dimarts 14 d’abril, coincidint amb la tornada a la feina dels treballadors no essencials decretada pel govern de l’Estat, es reprendran les obres d’urbanització del polígon de La Pedrosa i d’El Maset. La represa de l’activitat en aquests dos espais es durà a terme respectant totes les mesures de seguretat i d’higiene establertes per tal d’evitar la propagació de la Covid-19.

. L’Ajuntament ha entregat als professionals sanitaris del Centre d’Atenció Primària de Masquefa les primeres bates de protecció contra la Covid-19 elaborades pels veïns del municipi.

 

(10 d’abril)

. Aquest cap de setmana l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Masquefa ha començat a repartir entre les famílies més vulnerables del municipi, a través de Protecció Civil Masquefa, targetes moneder de l’Àrea de Guissona per a poder adquirir gratuïtament aliments frescos durant l’estat d’alarma per la Covid-19. Aquests aliments, a més, es complementen amb els productes alimentaris que també es distribueixen des del Banc d’Aliments.

 

(9 d’abril)

. Aquesta setmana un grup de persones començaran a cosir bates impermeables i reutilitzables que aniran destinades al personal sanitari del Centre d’Atenció Primària de Masquefa, com a material de protecció enfront de la Covid-19. El material per a cosir les bates ha estat cedit per l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

 

(8 d’abril)

. L’Ajuntament flexibilitza el període de pagament de l’IBI i l’IVTM. El pagament de l’Impost de Béns Immobles domiciliats i no domiciliats es flexibilitzarà durant uns mesos; mentre que en el cas de l’IVTM no domiciliat, s’allarga el període.

. Durant l’estat d’alarma s’han suspès les visites presencials al Centre SPOTT.

 

(6 d’abril)

. Les targetes moneder que es van facilitar a les famílies de Masquefa amb infants que gaudeixen d’una beca menjador, s’han recarregat per 10 dies més. Es pot consultar el saldo de la targeta al web https://moneytopay.com/ (des de la opció “Gestiona les targetes”) o als caixers automàtics (indicant l’opció “consultar saldo”).

 

(3 d’abril)

. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya ha aprovat una línia d’ajuts per a les persones treballadores autònomes afectades econòmicament pel coronavirus.

. Atenent les necessitats de les famílies en aquesta situació de crisi, el Govern de la Generalitat ha decidit, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua, aplicar una reducció del 50% del cànon de l’aigua, amb caràcter universal, per a tots els usuaris domèstics durant els mesos d’abril i maig.

 

(2 d’abril)

 Del 2 al 9 d’abril, ambdós inclosos, es garantirà la gratuïtat dels títols propis i socials en el transport urbà dels municipis de l’AMTU.

. A partir del 2 d’abril la línia d’autobús T-BUS 1 modifica i restringeix els seus horaris de forma temporal. Qualsevol persona que n’hagi de fer ús cal que prèviament a realitzar el desplaçament truqui al telèfon 93 891 25 61 per a conèixer la disponibilitat del servei.

. L’Ajuntament habilita el correu electrònic ctc.viver@masquefa.net per a aquells comerços, empresaris i autònoms que vulguin resoldre dubtes sobre les ajudes que aproven les diverses administracions.

. Els agents de Protecció Civil i l’Ajuntament de Masquefa han decidit sumar-se a la iniciativa que ja han engegat diversos municipis catalans per tal que els més petits de la casa puguin gaudir i celebrar el seu aniversari malgrat el confinament. Així doncs, tot i l’estat d’alarma i l’obligació de romandre a casa, els agents s’encarregaran del fet que cap infant masquefí que compleixi anys es quedi sense alguna petita sorpresa en el dia del seu aniversari. Cada cop que un infant de Masquefa faci anys, agents de Protecció Civil s’aproparan al llarg del dia al seu domicili i el felicitaran seguint tots els protocols de prevenció i seguretat. Les peticions s’han d’enviar a info@pcmasquefa.cat o per missatge privat a través del compte d’Instagram @proteccio_civil_masquefa. A més, el consistori informa que cal fer la sol·licitud amb un mínim de tres dies d’antelació per tal que els agents puguin organitzar la seva tasca de la manera més adient. Tots els veïns que vulguin que Protecció Civil faci una sorpresa al seu infant menor de 12 anys han d’enviar una petició on han d’incloure aquestes dades:

 • Nom de l’infant
 • Data de naixement
 • Nom i cognoms de la persona de contacte
 • DNI
 • Adreça
 • Telèfon de contacte

 

(1 d’abril)

. La psicòloga Mireia Castells Rovira, que ofereix consulta privada al CTC de Masquefa, trasllada a l’Ajuntament la possibilitat d’oferir atenció psicològica gratuïta via telefònica o Skype per a tots aquells veïns que puguin patir malestar emocional a causa de la situació d’excepcionalitat mentre duri el confinament pel coronavirus. El consistori derivarà casos concrets que requereixin aquest servei.

 

(30 de març)

. El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret  llei de mesures urgents, pel qual es regula un permís retribuït recuperable per a les persones treballadores dels serveis no essencials, que no hauran d’acudir al seu lloc de treball entre els dies 30 de març i el 9 d’abril, ambdós inclosos.

 

(27 de març)

. Treballadors de la Brigada Municipal i un grup de voluntaris format per una cinquantena de veïns del municipi s’han organitzat per a fabricar unes 11.000 mascaretes casolanes que serveixin com a protecció bàsica contra el coronavirus per a totes aquelles persones que ho requereixin; principalment, gent gran i persones de col·lectius vulnerables. Els materials necessaris per a poder confeccionar les mascaretes provenen de les donacions de diverses empreses locals i del territori. En aquest sentit, el consistori ha distribuït entre la Brigada Municipal i el grup de voluntaris aquests recursos materials; i un cop elaborades, l’Ajuntament distribuirà les 11.000 mascaretes -7.000 de les quals seran d’un sol ús; i 4.000, de tela- entre comerços de la vila que ho sol·licitin i aquells que restin oberts durant l’estat d’alarma, treballadors municipals que realitzen tasques al carrer i veïns que ho sol·licitin.

. Amb l’objectiu d’ajudar totes aquelles persones que no tenen accés a Internet durant el període de confinament, però que poden necessitar el seu ús per teletreballar, estudiar o fer tràmits en línia, entre d’altres motius, Masquefa Sense Fils ofereix un kit temporal de connexió. El paquet, que es repartirà a domicili través d’agents de Protecció Civil, inclou una antena receptora, un router, cable de connexió i un manual d’autoinstal·lació  sense cap cost. Les persones que vulguin fer ús d’aquest servei adquireixen el compromís de retornar el material cedit un cop finalitzi el període de confinament. A més, també accepten el pagament mensual per domiciliació bancària de la quota residencial de connexió: 18.15€/mes iva inclòs. Quan es posi punt final al període de confinament, els usuaris interessats poden retornar el kit o iniciar la contractació del servei Masquefa Sense Fils de la forma i amb les condicions habituals vigents. Les persones interessades poden sol·licitar aquest servei a través del número de telèfon 93 131 63 63 o bé a través del correu electrònic informacio@masquefasensefils.cat.

. El servei d’Oficina Mòbil d’Informació al Consumidor ha decidit suspendre totes les accions que estaven previstes realitzar al  territori fins que no es determini per part de les autoritats competents la tornada a la normalitat.

 

 

(26 de març)

. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha habilitat un canal a la seva pàgina web per tal que aquelles persones que necessitin realitzar cremes de restes agrícoles com a part de la seva activitat ho puguin sol·licitar mentre durin les mesures excepcionals. Aquestes autoritzacions estan destinades exclusivament a les persones que es dediquen a les activitats agràries per realitzar aquells treballs necessaris dins del cicle dels cultius.

. Amb l’objectiu de facilitar una font de consulta fiable i fer difusió dels comerços que ofereixen béns de primera necessitat, l’Ajuntament de Masquefa comparteix un llistat amb les adreces i els horaris dels establiments del municipi que resten oberts durant el període de confinament.

. Atès el moment d’excepcionalitat pel coronavirus les instal·lacions de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) romandran tancades fins a nou avís. L’atenció al contribuent es manté per via telemàtica, mail (orgt.atenciociutadana@diba.cat) i telèfon (932 029 802).

. El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat dels dos primers casos positius de coronavirus que afecten a veïns de Masquefa. En aquest sentit, ja s’han pres totes les mesures i protocols establerts, i les persones afectades es troben ingressades a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

 

(25 de març)

“Masquefa sona bé” cancel·la de moment la programació de març i d’abril. La continuïtat dels mesos següents dependrà de l’evolució de la situació. Els concerts que hagin de ser suspesos seran reprogramats en dates posteriors que seran comunicades tan aviat com sigui possible. Pel que fa al Premi de composició Masquefa i Montgrins, es garanteix la custòdia i l’anonimat de les obres presentades fins que el jurat es pugui reunir, deliberar i donar a conèixer el veredicte. Tal com estava previst, les obres finalistes s’estrenaran en un concert del cicle “Masquefa sona bé”, que serà reprogramat i comunicat oportunament juntament amb la resta de concerts del cicle.

. L’Ajuntament aturarà fins a nou avís els treballs d’urbanització d’El Maset.

 

(24 de març)

. Des de l’Ajuntament de Masquefa, i sobretot a través dels Serveis Socials i d’Emergències (Brigada Municipal, Policia Local i Protecció Civil), estem fent un seguiment continuat i atenent totes les necessitats dels veïns més vulnerables. Per qualsevol necessitat o notificació de casos que requereixin la intervenció municipal, us podeu adreçar al consistori trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a oav@masquefa.net.

. Després que el Consell Comarcal de l’Anoia repartís el passat divendres 20 de març les targetes moneder per als ajuts de menjador, l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament treballa des d’aleshores per contactar amb les famílies amb menors beneficiaris d’aquestes beques. Un cop es facilita tota la informació per via telefònica, es gestiona el lliurament al domicili, evitant desplaçaments en aquests moments d’excepcionalitat i garantint les mesures de seguretat per a la contenció de la pandèmia. D’aquesta manera, els agents de Protecció Civil de Masquefa són els encarregats d’entregar les targetes moneder al llarg d’aquesta setmana.

 

(23 de març)

. L’Ajuntament, a petició dels veïns, està intentant aconseguir el material necessari per a tots aquells masquefins que vulguin cosir mascaretes de protecció contra el coronavirus. Aquestes mascaretes, un cop fabricades, el consistori les distribuirà als comerços i al personal de Masquefa i rodalia que en requereixin. Les persones interessades a obtenir material per a fer les mascaretes cal que enviïn un correu electrònic a mascaretes@masquefa.net, indicant el seu nom, cognoms, adreça i telèfon de contacte. L’Ajuntament es posarà en contacte amb les persones interessades al més aviat possible.

. L’Ajuntament ajornarà fins a nou avís el pagament de l’impost de circulació (la data de venciment del qual és el 4 de maig), primer tribut del calendari fiscal d’aquest 2020, amb l’objectiu de minimitzar entre els veïns -en especial, les persones dels col·lectius més vulnerables- els efectes econòmics i socials de la crisi sanitària del coronavirus. El consistori, a més, està estudiant la possibilitat de modificar el calendari fiscal per ajornar la data de pagament d’altres impostos municipals.

 

(22 de març)

. Durant els dies en que es mantinguin les mesures de confinament el Servei d’Acompanyament a Infants, Joves i Famílies seguirà funcionant per mitjans telemàtics. Us podeu adreçar per demanar atenció, trucant o enviant un missatge de WhatsApp al telèfon 663703079; o a través de correu electrònic a saijofmasquefa@eduvic.coop. La terapeuta del servei es posarà en contacte amb vosaltres al més aviat possible.

. Protecció Civil ha editat un model de Certificat autoresponsable de desplaçaments en el marc d’estat d’alarma per tal de facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades.

 

(21 de març)

Correus implementa noves mesures organitzatives i protocols d’actuació per la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

 • Només estarà operatiu el personal estrictament imprescindible per a la prestació de servei públic, únic servei que es desenvoluparà.
 • Les oficines de Correus obriran de 10.45 h a 12.30 h seguint tots els protocols dictats per les autoritats sanitàries.

 

(20 de març)

. Davant la situació excepcional per l’expansió del coronavirus i davant la incertesa de la seva duració, l’Ajuntament de Masquefa, titular del servei del Complex Esportiu Municipal, ha pres les següents mesures corresponent a les quotes d’abonats, cursets de natació i d’altres activitats complementàries:

 • No es cobrarà la quota del mes d’abril, ni les successives fins que no estigui restablert el servei amb normalitat.
  Se us retornarà la part proporcional de quota del rebut de març, mitjançant compensació en el següent rebut.
 • L’Ajuntament demana que no es retorni el rebut de març, ja que aquest procediment originarà despeses financeres i dificultarà la gestió.

L’Ajuntament demana que no es retorni el rebut de març, ja que aquest procediment originarà despeses financeres i dificultarà la gestió.

 

(19 de març)

. El Departament d’Educació ha decidit ajornar tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matriculació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes. El Departament està treballant per tal que els diferents processos de preinscripció i matriculació es puguin dur a terme amb totes les garanties. Al mateix temps, es treballa per tal d’adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals.

. Davant l’impacte del coronavirus, el servei del Jutjat de Pau quedarà reduït a aquests tres casos durant el període de confinament:
 • Inscripcions de naixement.
 • Expedició de llicències d’enterrament.
 • Casaments per perill de mort d’un dels membres de la parella (article 52 del codi civil).

 

(18 de març)

. La jornada de donació de sang prevista pel 30 de març a l’Escola Font del Roure ha quedat suspesa com a mesura preventiva per a evitar la propagació del coronavirus.

 

(17 de març)

. Es recomana als veïns que davant la urgència sanitària pel coronavirus i les restriccions de mobilitat a la via pública per l’Estat d’Alarma, facin emmagatzematge dels residus que habitualment porten a la Deixalleria Municipal fins que es torni a restablir la normalitat. Recordeu que dipositar voluminosos de forma improcedent a la via pública constitueix una infracció greu amb multes econòmiques per als seus responsables.

 

(16 de març)

. El CRARC romandrà tancat al públic (escoles i visites) i oferirà serveis mínims només als matins laborables.

 

(15 de març)

. Des del CAP es recomana a la població que acudeixi al centre només per visites que no es puguin ajornar. Els controls dels pacients crònics estables i controls de pediatria (exceptuant la revisió de nou nat, de 6 mesos i si implica administració de vacunes) hauran d’esperar unes setmanes per programar les visites. Així, es prioritzaran les visites que siguin susceptibles de ser resoltes de manera no presencial, telefònicament, La Meva Salut (LMS), e-consulta, etc.

 

(14 de març)

. Des del 14 de març el Govern de la Generalitat ordena tancar bars i restaurants, gimnasos, locals d’oci i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l’alimentació.

 

(13 de març)

. Els serveis municipals tancaran portes a partir de divendres 13 de març a les 15 h.

. Queden clausurats tots els parcs infantils.

. L’Ajuntament de Masquefa ha decidit suspendre l’activitat al Casal de Joves i l’Espai Socioeducatiu.

. Fins a nou avís el Complex Esportiu Municipal (CEM) de Masquefa, la Biblioteca, el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa i el Cementiri Municipal també tanquen temporalment les seves portes per tal de reforçar les mesures de prevenció pel coronavirus.

. Les oficines d’atenció al client d’Aniagua romandran tancades a partir del 13 de març. Per tal de vetllar per la salut del
personal i garantir la continuïtat del servei, i per evitar que pogués ser un possible focus d’infecció, s’ha considerat oportú procedir al seu tancament i, a més reforçar tots els canals d’atenció al client no presencials (web i telèfons d’atenció al client) i cancel·lar totes les gestions de suspensió de subministrament així com els avisos de suspensió del subministrament. I mentre perduri l’Estat d’Alarma i fins a la normalització del servei no es realitzarà cap suspensió de servei.

 

(12 de març)

. Queden suspeses totes les activitats de caràcter públic i privat previstes en instal·lacions municipals i a la via pública.

. Els serveis d’emergència (Policia Local, Brigada i Serveis Socials) es mantindran actius en tot moment. La prestació dels serveis bàsics i mínims està garantida; sobretot en el cas dels col·lectius més vulnerables.

. Des de l’OAV es canalitzaran totes les demandes dels vilatans de forma telemàtica, trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a oav@masquefa.net. Totes les consultes i tràmits que s’enviïn a l’OAV es redirigiran a l’àrea corresponent.

. El servei del Bibliobús Montserrat queda interromput fins a nou avís.

. El Govern de la Generalitat de Catalunya decideix tancar tots els centres educatius de Catalunya a partir del 13 de març.

. L’Ajuntament de Masquefa i les direccions dels centres educatius acorden:

 • Suspensió de les jornades de portes obertes i de les reunions per a famílies a l’Escola El Turó, l’Escola Font del Roure, l’Escola Vinyes Verdes, Institut de Masquefa i EBM La Baldufa.
 • Anul·lació de la visita anual que els alumnes de sisè realitzen a l’Institut de Masquefa.
 • Anul·lació de totes les sortides escolars fora dels centres educatius fins després de Setmana Santa.
 • Anul·lació del servei comunitari i d’escolaritat compartida dels alumnes de l’Institut de Masquefa.
 • Anul·lació de les reunions col·lectives per a famílies.

. L’Escola El Turó (a8020841@xtec.cat), l’Escola Font del Roure (a8060605@xtec.cat), l’Escola Vinyes Verdes (a8026889@xtec.cat), l’Escola Bressol La Baldufa (escolabressol@masquefa.net) i l’Institut de Masquefa (a8060514@xtec.cat) posen a disposició dels veïns els seus correus electrònics per a resoldre dubtes relacionats amb els centres educatius.

 

Segueix els consells d’autoprotecció

Per prevenir el virus, el Departament de Salut recorda les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

 • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida.
 • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
 • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.

Per un altre costat, l’Ajuntament subratlla que el Departament de Salut informa de la situació als consistoris constantment. Per aquest motiu, es recomana seguir els consells del #canalSalut, el canal oficial d’informació. Per a més detalls, podeu consultar aquest enllaç.