Després de la benedicció de rams, diumenge passat, Masquefa entra aquests dies de ple en els actes de celebració de la Setmana Santa. Aquest divendres, Divendres Sant, es farà el viacrucis, a les 10 de mati, i l’ofici de missa, a les 7 de la tarda. En acabar, a les 8, tindrà lloc l’emotiva processó de la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, que cada any es seguida per un gran nombre de fidels que surten al carrer per renovar la seva fe, mentre els ‘costaleros’ i ‘nazarenos’ passegen les imatges del Crist i la Verge. Un any més, en el seu recorregut pels carrers de la vila, la Cofradía estarà acompanyada de la Banda de Músics de Can Parellada.

La programació de Setmana Santa es tancarà el Dilluns de Pasqua amb el popular aplec al Cementiri Vell, que aquest any incorpora com a novetat una visita-xerrada al Castell de Masquefa, prevista per a les 10 del matí. A més, es farà la missa, a 3/4 de 12 del migdia, i una ballada de sardanes amb la Cobla Catània. Amb motiu del canvi de director, la Coral l’Alzinar farà la cantada de caramelles pels carrers de Masquefa per la Festa Major Petita de Sant Isidre.

PROGRAMACIÓ

Divendres 18 d’abril (Divendres Sant)
10:00h: viacrucis
19:00h: ofici de Divendres Sant
20:00h: processó de Setmana Santa. Amb la Cofradía del Cristo Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores i la Banda de músics de Can Parellada.

Dilluns 21 d’abril (Dilluns de Pasqua)
Aplec al Cementiri Vell
11:00h: visita-xerrada al Castell de Masquefa. A càrrec d’Andrea Velázquez, graduada en Història per la Universitat de Barcelona.
11.45h: celebració de la missa
12.30h: ballada de sardanes. Amb la Cobla Catània.