Després de les primeres activitats, celebrades el cap de setmana passat, els masquefins es disposen a gaudir, des de dimecres 22 i fins diumenge 26, del gruix d’actes de la Festa Major de Santa Magdalena, la festa en honor a la seva patrona. Els organitzadors –el teixit associatiu, conjuntament amb l’Ajuntament- han preparat una àmplia i variada agenda de propostes per a tots els públics i totes les edats. El programa combina la tradició de la nostra cultura popular amb algunes novetats que renoven la festa.

(Consulteu la programació)

La tradició serà protagonista amb activitats com la cercavila –encapçalada per la Colla de Geganters i Grallers, la Colla de Ball de Bastons de Masquefa i els Pixafocs i Cagaspurnes, la Colla de Diables-, un correfoc infantil amb els petits diables masquefins-, la missa -cantada per la Coral l’Alzinar, acompanyada pels bastoners, i amb l’ofrena floral de la geganta a Santa Magdalena-, el fabulari, el pregó o la mostra de cuina, que arriba a la 34a edició. A més, tornarem a comptar, per 68è any consecutiu, amb la presència dels Montgrins, que ens oferiran la tradicional passada, les sardanes, el concert i el gran concert de Festa Major, la serenata, el ball de gala i el sarau.

Entre les novetats destaquen l’aposta pel col·lectiu juvenil, que podrà allargar la gresca amb dues festes joves, a més de la Nit de Versions. Altres novetats són el passi de la pel·lícula Super8 sobre la construcció del Casal de l’Alzinar, les Quintolimpiades organitzades i autofinançades per l’Ateneu Popular, la recuperació del sopar de gala de Festa Major, amenitzat pel showman Jordi LP, i un taller de circ. A més, podrem descobrir la nova fesomia dels gegants, l’Isidre i la Magdalena, que estrenen rèpliques fetes pel mestre geganter Toni Mujal.

Entrades per a la Nit en Blanc
La Festa Major també inclourà, el dissabte 25 de juliol, la cinquena edició de la Nit en Blanc, un esdeveniment que cada any és multitudinari. Les entrades es podran comprar anticipadament el mateix dissabte 25, a partir de les 11 del matí, a la placeta de la Biblioteca. Cada persona podrà comprar un màxim de 10 entrades, fins que s’exhaureixin els tiquets que es posaran a la venda de manera anticipada. Després, també es podran comprar entrades per a la festa a partir de 2/4 d’11 de la nit. L’aforament és limitat. El preu de l’entrada és de 3 euros i inclou un got i un kit de festa. El pati de La Fàbrica Rogelio Rojo obrirà portes a les 11 de la nit i la festa començarà a les 12. No oblideu venir vestits de blanc!.

Festa Major al carrer
D’altra banda, després del punt d’inflexió que va suposar l’any passat, la Festa Major consolida aquest 2015 la seva aposta per sortir i instal·lar-se al carrer, amb la voluntat d’obrir-se a tothom i de ser el màxim de popular i participativa. La reforma que s’ha fet a la Plaça de l’Estació, així com l’anterior remodelació dels jardins de la Torre de Cal Tenas, converteixen aquest conjunt històric i emblemàtic en un gran escenari a l’aire lliure ideal per a la Festa Major. Un espai obert, que és el centre neuràlgic de Masquefa, carregat de simbolisme, estretament vinculat a la nostra tradició, i ara també molt més funcional per acollir, en les millors condicions, esdeveniments populars multitudinaris.