El Rei Carnestoltes va tornar a viure dissabte un bany de masses a Masquefa.

Una multitud de veïns va sortir al carrer per rebre l’amo i senyor de la disbauxa, aparcar els maldecaps una estona, i gaudir d’un dia en què tot (o gairebé tot) s’hi val.

Ja abans de l’inici de la rua, les 9 comparses i carrosses participants havien convertit l’avinguda de la Línia en una autèntica festa de colors, música i ball. Molts masquefins s’hi van voler sumar a títol particular i van acompanyar la comitiva en la seva desfilada pels carrers, engalanats amb disfresses que els van permetre canviar d’identitat durant unes hores i camuflar-se entre la multitud.

Una gran varietat de personatges, alguns d’allò més pintorescos, van voler ser al Carnaval de Masquefa. Hi vam poder veure una animada colla de cuiners, uns viquings enfilats damunt d’un espectacular vaixell, uns curiosos tubs de cola a l’estil Loctite que amenaçaven de segellar les boques de les sogres, i un grup de lleons escapats de la selva.

Tampoc no s’ho van perdre uns quixots vestits amb lluentes armadures, els ocellets dels Angry Birds, que per un dia es van escapar de les pantalles dels mòbils, els personatges d’un saló de l’oest, i una colla d’atletes, encara no se sap ben bé de quina disciplina esportiva, acabats d’aterrar de les olimpíades russes amb una gran bandera gay que poc deuria agradar a Putin. Al Carnaval tampoc no hi van faltar les crítiques al ministre Wert i la seva llei d’educació, amb les pancartes que alçava un nodrit grup d’escolars molt enfadats.

Després de posar el poble cap per avall, la rua va desembocar a La Fàbrica Rogelio Rojo, on van tenir lloc la primera festa de disfresses i l’esperat lliurament dels premis dels concurs de comparses i comerços. L’originalitat dels grups participants i l’elaborat disseny de les carrosses –es notava que portaven dies preparant-les- va fer molt difícil l’elecció del jurat. Finalment, en la categoria de més de 20 integrants, el primer premi va ser per als cuiners de MK Chefs, mentre que els lleons de Katumba es van emportar el segon guardó. En la categoria de menys de 20 integrants, els guanyadors van ser els tubs de cola Los Tite, i els quixots de Les pim pam van ser reconeguts amb el segon guardó. En totes dues categories el primer premi estava dotat amb 150 euros, i el segon amb 100.
El jurat, integrat per un membre de cada comparsa, que avaluava totes les comparses a excepció de la seva, va valorar aspectes com el disseny, la vistositat artística, l’elegància, l’originalitat, el maquillatge i les màscares, el dinamisme, la coreografia, la qualitat acústica i lluminosa, l’impacte visual i la crítica social.

També els 9 comerços inscrits en el concurs d’aparadors i establiments disfressats van demostrar la seva originalitat i laboriositat, i van fer molt difícil la tasca del nou jurat, aquest any format per un representant de l’Associació de Comerços i Serveis de Masquefa, un representant de l’àmbit artístic i un tècnic de l’Ajuntament. En l’apartat d’aparadors, el primer premi va ser per a Opticalia Centre Visió, i el segon per a Floristeria Torres. En l’apartat d’establiments, el primer premi va anar a mans de Pa Mora Tradició Fornera, i el segon va recaure en Anoia Sweet. Tots quatre van rebre un trofeu.

Carnestoltes, però, no en tenia prou encara. I a la nit va tornar a Masquefa per gaudir d’una festa nocturna de disfresses, també a La Fàbrica Rogelio Rojo.