Els alumnes de 0 a 16 anys de Masquefa i La Beguda han iniciat avui el curs escolar als centres educatius en una jornada que ha transcorregut amb total normalitat. Així, doncs, aquest matí les aules de les llars d’infants La Baldufa i Francesc Mata i Sanghés, de les escoles El Turó, Font del Roure, Masquefa II i Vinyes Verdes, i també les de l’institut s’han tornat a omplir d’estudiants després del llarg parèntesi de les vacances d’estiu.

El nou curs 2012-2013 ha arrancat amb el nou horari de l’institut com a principal novetat. Com en molts altres municipis catalans, els alumnes d’ESO de Masquefa faran aquest curs horari intensiu: de les 8 del matí a 2/4 de 3 de la tarda. Aquest model per compactar l’horari a l’Educació Secundària Obligatòria i fer només classes al matí té inicialment vigència per a aquest curs escolar i allargar-lo o no els anys vinents dependrà de la valoració dels resultats acadèmics.

Visita guiada als docents
D’altra banda, noranta mestres i professors van participar divendres en la visita guiada que va organitzar l’Ajuntament per a donar-los a conèixer la vila i la seva història. També se’ls va informar dels diversos recursos educatius amb què compta Masquefa així com els serveis que l’Ajuntament posa a la seva disposició.