Masquefa inaugurarà el dimecres 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, un nou parc infantil inspirat en el conte popular d’en Patufet i amb il·lustracions de la ninotaire Pilarín Bayés.

L’acte inaugural, obert a tothom, es farà a les 11 del matí i constarà de la lectura del Conte d’en Patufet, un dels contes catalans més populars.

Aquest nou parc per als més petits es troba al costat de l’Escola Bressol Municipal La Baldufa i és un dels primers que es fa a tot Catalunya. De fet, aquest dissabte passat, 7 de setembre, es va inaugurar el primer parc d’en Patufet a Vic, ciutat natal de Pilarín Bayés.

Els parcs estan formats per un panell on s’explica el conte amb il·lustracions, dos jocs de molla amb dibuixos d’en Patufet i el Dineret, un tobogan amb el dibuix del Bou, un gronxador amb el dibuix de la Col, un balancí amb el Cistellet i una caseta que és la Botiga. Combinen el vessant lúdic, amb l’artístic i de difusió de la cultura tradicional del nostre país.

La idea de crear un parc infantil dedicat al Patufet va sorgir de l’Ajuntament de Vic per homenatjar la ninotaire Pilarín Bayés. L’empresa Entorn Urbà ha creat una sèrie limitada de 50 parcs i ja té confirmada la seva ubicació en una trentena de municipis.