Masquefa ha promocionat, per primera vegada, els seus atractius al Saló Internacional del Turisme de Catalunya (SITC), la fira més important d’aquest sector que se celebra al nostre país i on s’hi pot trobar una gran oferta de destinacions turístiques mundials.

L’Ajuntament de Masquefa va ser present a la 23a edició del SITC –que va tenir lloc des de divendres i fins diumenge al Recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona- compartint estand amb el Consell Comarcal de l’Anoia, conjuntament amb els Ajuntaments de la Llacuna i Sant Martí de Tous, i el Consorci per la Promoció de l’Alta Anoia. La Diputació de Barcelona va cedir l’espai al Consell i aquest el va posar a la disposició dels municipis de la comarca.

Amb la seva presència en aquest prestigiós saló, el Consell va donar a conèixer als milers de visitants els encants de la comarca, la seva oferta d’allotjament i restauració, i l’agenda d’activitats, propostes i esdeveniments turístics que s’hi celebren. Amb la marca ‘Anoia Turisme’, el Consell treballa en diferents projectes per promocionar el turisme cultural, gastronòmic i esportiu en el conjunt de la comarca. També els Ajuntaments de Masquefa, la Llacuna i Sant Martí de Tous van exposar-hi les seves iniciatives turístiques i elements d’interès com a reclam per aconseguir atraure més visitants, així com el Consorci de l’Alta Anoia. L’estand es trobava en l’espai Catalunya Turisme, sota la marca ‘Paisatges de Barcelona’, que impulsa la Diputació de Barcelona en el marc del projecte ‘Barcelona és molt més’.

En el cas concret de Masquefa, l’Ajuntament va exposar-hi material promocional i divulgatiu sobre el nou Centre d’Interpretació de la Fàbrica Rogelio Rojo –el qual és un testimoni viu de la història d’aquesta emblemàtica factoria on van treballar generacions i generacions de masquefins- i també del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya, el CRARC, l’únic equipament especialitzat en la rehabilitació d’aquests animals que hi ha a l’Estat i un dels dos que existeixen a Europa. El CRARC rep més de 15.000 visites anuals, entre escolars i famílies, fet que el converteix en un dels grans potencials turístics del municipi.

També es va lliurar als visitants un díptic sobre la història de la vila, els seus equipaments i elements d’interès, i l’oferta de restauració i allotjament, així com informació del nou cicle de concerts en directe ‘Masquefa sona bé’, entre altres materials.

La presència al Saló Internacional del Turisme de Catalunya és un gran aparador per fer visible el potencial del conjunt de la comarca i dels seus municipis en aquest sector estratègic, que té un gran pes específic per contribuir a la dinamització econòmica del territori. El SITC, que està plenament consolidat com un dels millors llocs perquè els catalans contractin les seves vacances, ha registrat aquest any un important volum de consultes i reserves entre els visitants, segons que han acreditat el més de 200 expositors que hi han estat presents en representació de més d’un miler d’empreses i administracions.