Tot i la pluja, que va caure de manera intermitent, els masquefins i masquefines van sortir dissabte al carrer per gaudir d’una nova edició de la Festa del Raïm.
 
Un dels actes més esperats va ser l’espectacular passejada amb carros, cavalls i carruatges d’època, els quals van transportar el raïm des de la vinya fins a la plaça de l’Estació.
 
En total hi van prendre part 4 carruatges, 8 cavalls, una mula i un ruc. La comitiva la va encapçar el popular grup de jazz tradicional New Orleans Stompers. Un cop a la plaça de l’Estació, grans i petis van poder participar en la trepitjada popular de raïm i comprovar, així, com es feina el most antigament.
 
Abans de la cercavila i la trepitjada, 67 persones van participar en una visita guiada a les Caves Codorniu, a Sant Sadurní, on van poder conèixer tot el procés d’elaboració del cava.
De les activitats organitzades amb motiu de la Festa del Raïm destaquen també un concurs amateur de cata i tasta vins, un sopar de carmanyola i la projecció d’una pel·lícula, així com l’espectacle infantil i el concert d’havaneres amb ro m cremat que es van fer diumenge. La trobada d’intercanvi de plaques de cava es va haver de suspendre per la pluja.
 
La Festa del Raïm l’organitzen conjuntament l’Ajuntament de Masquefa i l’Alzinar.