Masquefa va celebrar divendres i dissabte diversos actes amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny).
 
Així, divendres es va fer, a la plaça de l’Estació, l’espectacle infantil i familiar “El professor ecològic”. Amb aquesta activitat es va voler sensibilitzar els infants i els seus pares i mares de la necessitat de separar els residus
domèstics. 
 
L’espectacle, a càrrec de l’empresa Ecolúdic, va servir perquè els assistents prenguessin consciència, de manera entretinguda i amena, que cada tipus de residu s’ha de dipositar en el seu lloc específic.
 
També divendres va tenir lloc, a la Sala Petita, la conferència “El canvi climàtic a les glaceres dels Pirineus”, a càrrec de Jordi Camins.
Dissabte, en el marc de la Fira de la Infància i la Joventut, es va fer un taller de joguines reciclades al patí de l’escola CEIP El Turó. Els nens i nenes participants van usar materials com ara pots de iogurt o capses de cartró per elaborar les seves joguines.
 
Plantada a La Beguda
D’altra banda, a La Beguda es va fer una plantada al solar de davant de l’escola Francesc Mata i Sanghés. L’acte el van organitzar els pares i mares de l’escola, mentre que els tres ajuntaments dels quals depèn La Beguda (Masquefa, Sant Esteve Sesrovires i Sant Llorenç d’Hortons) van proporcionar les plantes. L’acte va acabar amb un berenar.