Masquefa viurà el dimecres 23 d’abril un Sant Jordi especial. I és que aquest any la diada del patró de Catalunya coincidirà amb l’estrena, al jardí del CTC, d’un nou parc infantil inspirat en els populars dibuixos de la Caputxeta Vermella de la ninotaire Pilarín Bayés. Aquesta nova zona lúdica infantil –feta per l’Ajuntament i finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona- se suma al Parc del Patufet que el municipi ja va inaugurar l’Onze de Setembre passat, per la Diada. La inauguració tindrà lloc a les 5 de la tarda.

D’altra banda, també per Sant Jordi hi haurà portes obertes als nous estudis de Ràdio Masquefa (91.6 FM) per tal que tothom qui vulgui pugui conèixer les instal·lacions. La nova seu de l’emissora municipal es troba a l’antiga Biblioteca (C/ Crehueta,10), la qual ha estat reformada per l’Ajuntament, amb una subvenció de la Diputació. El nou local es podrà visitar a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

Parades de roses i llibres
A més d’aquestes dues activitats extraordinàries, durant tot el dia també s’instal·laran al carrer Major, la plaça de l’Església i l’avinguda Catalunya les habituals parades de llibres i roses, així com de manualitats relacionades amb la festivitat de Sant Jordi. Així mateix, Ràdio Masquefa també sortirà al carrer per emetre en directe un especial del magazine ‘L’autobús’, de 10 del matí a 1 del migdia.

Activitats a la Biblioteca
Per la seva banda, la Biblioteca de Masquefa també se suma a la celebració de Sant Jordi. Ho fa amb l’exposició ‘Els dracs: història, llegenda i curiositats’, que es pot visitar durant tot aquest mes d’abril, i amb un contacontes sobre cançons populars, el dilluns 28 d’abril.

PROGRAMACIÓ

Dimecres 23 d’abril
Matí i tarda: parades de llibres i roses al carrer

17.00h: inauguració del parc de la Caputxeta Vermella, al jardí del CTC

18.30h: portes obertes a la nova seu de Ràdio Masquefa (C/ Crehueta, 10)

Dilluns 28 d’abril
17.30h: Hora del Conte a la Biblioteca. Contes i llegendes sobre les nostres cançons, a càrrec de la soprano Marga Mingote. Proposta poètico-musical per apropar els nens de 2 a 10 anys al món de la lírica popular, mitjançant les cançons tradicionals i familiaritzar-los amb l’època medieval en què se situen les històries, els personatges, els contes i les llegendes que descriuen aquestes cançons.

Fins al 30 d’abril
Exposició a la Biblioteca: ‘Els dracs: història, llegendes i curiositats’.