El diputat d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, van inaugurar diumenge el nou parc urbà que l’Ajuntament ha fet al costat del Centre d’Assistència Primària (CAP), en ple centre de la vila. L’acte –que va coincidir, precisament, amb la jornada de portes obertes al nou CAP-, va atraure un gran nombre de veïns encuriosits per veure aquest nou parc que combina les zones verdes i dedicades al repòs amb instal·lacions i activitats tant per a infants com per a joves i gent gran.

Després del protocol·lari tall de cinta inaugural, l’alcalde, Xavier Boquete, va voler agrair la col·laboració de la Diputació de Barcelona –que ha finançat íntegrament l’actuació- i especialment “l’esforç i la implicació” dels treballadors de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis de l’Ajuntament, els quals han realitzat els treballs. Per la seva banda, el diputat Marc Castells va posar aquest nou parc d’exemple de la col·laboració entre les administracions, i va afirmar que aquesta cooperació “és el futur per poder garantir més i millors equipaments i serveis als ciutadans”.

Aquest nou parc –que des de primera hora del matí ja va registrar una gran afluència d’usuaris- amplia i complementa l’àrea lúdica que ja es va estrenar en aquesta zona dedicada al Patufet i pensada especialment per al lleure dels infants més petits. El nou parc inclou espais i equipaments adreçats als infants més grans, als joves i també a la gent gran, de manera que el municipi guanya una nova zona lúdica i esportiva on hi podran fer activitats persones de totes les edats.

El parc consta d’una moderna pista multiesportiva –feta amb materials especialment resistents i dissenyada per evitar-hi actes vandàlics que en facin malbé les instal·lacions-, una àrea de jocs i una zona d’aigües per als infants, un dels grans atractius de la inauguració de diumenge, ja que molts nens s’hi van voler remullar per combatre la calor. També inclou un espai lúdic i de salut per a la gent gran. Es tracta d’un circuit a l’aire lliure on poden practicar-hi diversos exercicis senzills de gimnàstica suau que els ajudaran a mantenir-se en forma. Diverses zones enjardinades, amb vegetació, arbres i palmeres, completen el parc.

La construcció del nou parc ha tingut un pressupost d’aproximadament 80.000 euros. S’ha finançat amb part d’una subvenció de 160.000 euros que la Diputació ha atorgat a l’Ajuntament. Amb la resta de l’ajut es faran altres parcs al centre urbà i a les urbanitzacions –ja se n’ha finalitzat un a Can Parellada- i també s’adequaran i es milloraran diverses zones lúdiques ja existents.