El ple municipal de gener va viure un fet que marcarà un abans i un després en la història de Can Valls. L’Ajuntament va adjudicar les obres d’urbanització que han de dignificar aquest nucli i resoldre les greus deficiències que arrossega des del seu naixement.

Rebaixa respecte al preu de sortida

Les obres d’urbanització de Can Valls es van adjudicar a l’empresa Romero Polo SA per un import d’1.684.172,41 euros, IVA inclòs. Aquesta xifra representa una rebaixa del 17% respecte al preu de sortida, que superava els 2 milions d’euros.

Fins a 35 empreses es van presentar al concurs convocat per l’Ajuntament i entre les propostes es va elegir la més avantatjosa.

 Inici imminent dels treballs

Després del tràmit de l’adjudicació, les obres ja podran començar d’immediat. Els treballs consistiran a asfaltar tots els carrers i a instal•lar-hi serveis bàsics com ara el subministrament d’aigua i el clavegueram, l’enllumenat públic i l’electricitat.

La important subvenció que l’Ajuntament ja va aconseguir de la Generalitat ha permès rebaixar les quotes que pagaran els propietaris. A més, el Consistori negocia amb l’Agència Catalana de l’Aigua els costos del nou col•lector que durà les aigües residuals fins a la depuradora, i amb l’empresa Anaigua els costos d’instal•lació de la xarxa de subministrament. Aquestes negociacions poden cristal•litzar també en rebaixes en l’import a pagar pels propietaris.

El pla de l’Ajuntament per dignificar les urbanitzacions inclou també el Maset. Actualment se n’està acabant el pla de reparcel•lació.