La xerrada informativa per explicar als vilatans com funcionen els desfibril·ladors automàtics externs, prevista inicialment per a aquest dimecres, 9 d’abril, a la Biblioteca, s’ha ajornat. L’Ajuntament comunicarà en breu la nova data. De tota manera, continua obert el termini d’inscripció: les persones interessades en la sessió s’hi poden apuntar personalment a l’Ajuntament (C/ Major, 93), trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a masquefa@diba.cat

Formació per a les entitats
A més d’aquesta xerrada per als vilatans, també s’han programat dues sessions formatives sobre l’ús de desfibril·ladors adreçades a les entitats. Es faran els divendres 25 d’abril i 9 de maig, de les 3 de la tarda a les 9 del vespre, a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari. Les associacions interessades també s’hi poden inscriure a l’Ajuntament (C/ Major, 93), trucant al 93 772 50 30 o enviant un correu electrònic a masquefa@diba.cat. La data límit d’inscripció és el dia 17 abril. En el moment de la inscripció cal indicar: nom, cognoms, telèfon o correu electrònic de la persona de l’entitat que realitzarà la formació i la data de la sessió a la qual vol assistir (25 d’abril o 9 de maig).

L’Ajuntament ha organitzat aquestes tres sessions després que, ara fa unes setmanes, instal·lés tres desfibril·ladors externs automàtics (DEA) al camp de futbol, al poliesportiu i al CTC. Els DEA permeten actuar ràpidament en el cas que alguna persona tingui una aturada cardíaca. L’aparell proporciona una primera assistència que pot ser vital per a salvar-li la vida.

Els tres desfibril·ladors que s’han instal·lat són d’alta tecnologia i portàtils, per tal de poder-los desplaçar fins a l’escenari de l’emergència. També destaquen per la seva facilitat d’ús: qualsevol persona els pot utilitzar en el moment en què sigui necessari, seguint les instruccions de veu que proporciona el mateix aparell.