Aquest dissabte, 13 de desembre, el cicle ‘Cafès amb història’ tancarà la temporada amb la xerrada ‘Mòmies: mites i realitat’, que es farà a les 5 de la tarda al Casal d’Avis. La sessió anirà a càrrec de Felip Masó Ferrer, professor d’Història Antiga i Arqueologia, i membre d’Arqueonet, que explicarà als assistents què són les mòmies, i per quin motiu es practicava aquesta tècnica per embalsamar cadàvers a l’antic Egipte.

Una de les novetats d’aquesta temporada dels ‘Cafès amb Història’ han estat les visites culturals a llocs d’interès, que s’han sumat a les xerrades debat i han tingut molt bona acceptació. Al llarg d’aquest any s’han dut a terme cinc conferències-debat i quatre sortides culturals.

Pel que fa a les xerrades, han estat: ‘Entre la història i el mite’ (22 de març), ‘Agatha Christie: una vida entre assassinats i arqueologia’ (10 de maig), ‘Castell de Masquefa’ (14 de maig), ‘L’art preromànic a Catalunya’ (11 d’octubre) i ‘Mòmies: mite i realitat’ (prevista per aquest dissabte).

Quant a les sortides culturals, se n’han fet a les caves Codorniu i el Museu de la Xocolata de Sant Sadurní d’Anoia (26 d’abril), a Món Sant Benet de Sant Fruitós del Bages (7 de juny), al Museu dels Traginers d’Igualada (6 de setembre) i al Born Centre Cultural de Barcelona (8 de novembre).

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament ja treballa per dur a terme una nova edició d’aquest programa l’any 2015.