Igual que a la resta de Catalunya, els alumnes de 0 a 16 anys van iniciar la setmana passada el nou curs escolar 2013-2014 a Masquefa. El nou curs ha arrancat amb total normalitat i amb una novetat que el fa històric: per primera vegada l’institut ofereix estudis de batxillerat i els joves ja no s’han de desplaçar a d’altres municipis per cursar-los.

En concret a l’institut de Masquefa s’hi imparteixen dues modalitat d’aquests estudis postobligatoris: el batxillerat de Ciències i Tecnologia, i el d’Humanitats i Ciències Socials, amb un total de 34 estudiants. Vint-i-tres d’aquests alumnes ja estudiaven ESO a l’institut masquefí. La resta procedeixen d’altres localitats o bé són masquefins que reprenen els estudis.

En total aquest nou curs 2013-2014 són 1.672 els alumnes que estudien als centres educatius de Masquefa i La Beguda. Als 34 estudiants de batxillerat s’hi sumen els 97 nens i nenes entre 0 i 3 anys que fan el primer cicle d’educació infantil a les escoles bressol La Baldufa i Francesc Mata i Sanghés, els 1.130 que cursen segon cicle d’educació infantil i primària a les escoles El Turó, Masquefa II, Font del Roure i Vinyes Verdes, i els 411 que estudien secundària a l’institut.

El curs a les llars d’infants va començar el dilluns 9 de setembre, mentre que a les escoles ho va fer el dijous 12 i a l‘institut el divendres 13.

Visita guiada als docents
Abans de l’inici del curs, el divendres 6 de setembre, 94 mestres i professors –alguns dels quals imparteixen a Masquefa per primera vegada- van participar en la visita guiada que l’Ajuntament va organitzar a la finca de Can Massana per donar-los a conèixer la vila, el seu entorn i la seva història.

Durant la visita també se’ls va informar dels diversos recursos educatius amb què compta Masquefa així com el serveis que l’Ajuntament posa a la seva disposició.
Després van ser rebuts a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo per l’alcalde, Xavier Boquete, qui els va donar la benvinguda i els va desitjar un bon curs.