Fins a 112 nens i nenes entre 3 i 12 anys han participat aquest any en el Casal d’Estiu, que s’ha dut a terme del 25 de juny al 26 de juliol a l’escola El Turó.

Durant el casal els nens i nenes han conegut la Pècari, una nena que està fent un viatge per diversos pobles del món, i que cada setmana els ha visitat o els ha enviat missatges, per tal que li donessin un cop de mà. Cada setmana, a través de la Pécari, els diferents grups d’edat han pogut conèixer un poble diferent: els Maldivians, els Thodes, els Shuars…, de manera que han après altres maneres de viure i també a respectar altres cultures.

Han estat uns dies plens d’activitats: piscina, sortides per la vila, tallers de diferents tipus (construcció d’instruments, fang, construcció de jocs…), una sortida a les Basses de Sant Olegué de tot el dia; jocs de descoberta, jocs d’equip, i jocs simbòlics. Els nens i nenes participants en el Casal també van aprendre a viure de forma nòmada en una tenda que cada dia canviava de lloc. I l’últim dia van gaudir d’una gran gimcana.

En definitiva, aquest temps de vacances escolars serveix als infants per gaudir del temps de lleure en companyia d’altres infants, per descobrir nous racons de l’entorn més proper i tenir contacte amb la natura, per aprendre coses noves mitjançant els jocs, els tallers i les nombroses activitats que els monitors i monitores els preparen per a aquests dies, i per educar-se en valors.

Podeu veure totes les imatges del Casal d’Estiu a http://centresplaigiravolt.wordpress.com