Els lectors de la comarca van assistir a la trobada per conèixer la convidada, la periodista i escriptora Gemma Ruiz. 

Els clubs de lectura d’Igualada, Òdena, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Capellades, la Torre de Claramunt, el Bruc, la Llacuna, Piera i Masquefa es van trobar el passat dijous 9 de novembre a la Biblioteca de Masquefa per participar en una nova edició del Club del Llibre, organitzada per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

La convidada va ser la guanyadora del darrer Premi Sant Jordi de novel·la amb ‘Les nostres mares’, Gemma Ruiz, que en començar la vetllada va expressar la seva emoció en veure que tots els assistents s’havien llegit alguns dels seus llibres.

Ruiz també és autora d’’Argelagues’ i ‘Ca la Wenling’, i de totes elles en va parlar amb la periodista Marina Llansana, la qual en va destacar els tres fils conductors que enllacen les seves novel·les. D’una banda, el pes de les dones, ja que el gruix dels personatges són femenins. D’altra banda, la migració viscuda per alguns d’aquests personatges: del camp a la ciutat o d’altres països a Catalunya. I finalment la manera en què estan escrites, sense descripció dels personatges, als quals coneixem pels seus diàlegs, plens de vivesa i rics en el llenguatge. Els assistents a la trobada s’havien llegit prèviament alguns dels llibres de l’autora i van poder compartir amb ella impressions i curiositats.

En acabar l’acte van poder gaudir plegats d’un refrigeri de coca i cava organitzat per l’Ajuntament i la Biblioteca de Masquefa, que va ser l’amfitriona de la vetllada literària.

El Club del llibre és un cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diverses editorials. S’adreça a participants dels clubs de lectura, però també està obert a tothom qui vulgui conèixer autores i autors i intercanviar-hi impressions.