Aprendre valors tan importants com la interculturalitat i la fraternitat. I aprendre’ls d’una manera divertida: jugant i descobrint. Això és el que han pogut fer els 211 nens i nenes que han pres part en el Casal d’Estiu organitzat per l’Ajuntament.

Des del 28 de juny i fins al 30 de juliol, els infants han gaudit, dividits en grups d’edat, de nombroses activitats lúdiques i educatives a l’escola Font del Roure, com ara grans jocs, gimcanes, jocs d’aigua, tallers o activitats esportives. També han participat en sortides i excursions per l’entorn més proper de Masquefa i a d’altres indrets, com ara les Bases de Sant Oleguer o el Delta del Llobregat.

Totes les activitats han estat inspirades en un llibre infantil de la Gemma Lienas, la Tribu de Camelot. Aquesta tribu, formada per un grup de nois i noies de procedència, cultura i característiques molt diferents que s’uneixen per lluitar contra les injustícies, es va posar en contacte amb el Casal d’Estiu perquè els nens i nenes l’ajudessin a resoldre un misteri: la desaparició d’un ocell anomenat Papageno. La recerca d’aquest element imaginari ha estat l’eix central de totes les activitats. La proposta ha anat a càrrec de l’entitat Serveis d’Esplai, de la Fundació Catalana de l’Esplai.