Fins a 22 persones de Masquefa i altres localitats veïnes van participar, divendres, al CTC, en la sessió de networking organitzada per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament amb l’objectiu que poguessin establir contactes i explorar possibles vies de col·laboració i negoci. Tots els assistents tenien un denominador comú: el seu caràcter emprenedor. Així, hi van prendre part persones que tot just comencen a madurar la possibilitat de crear la seva pròpia empresa, altres que ja tenen molt clara la seva idea de negoci, emprenedors amb el projecte en marxa i alguns professionals que ja havien muntat una empresa anteriorment i que van aportar la seva experiència.

Després d’una explicació sobre què és el networking i quins avantatges aporta, a càrrec de Míriam Riera, de l’empresa Efectiva Comunicació, cada assistent va poder presentar breument el seu cas, la seva idea de negoci o el seu projecte a la resta, i posteriorment, es va obrir un torn d’intervencions per intercanviar impressions i experiències, aportar-se consells els uns als altres, facilitar-se contactes i estudiar possibles col·laboracions. De fet, arran d’aquesta sessió, un grup de participants ja estudia la possibilitat d’engegar un projecte emprenedor conjunt.

Durant la sessió el tècnic municipal d’empresa, Óscar Solaz, també els va explicar els diferents recursos i serveis que l’Ajuntament de Masquefa posa a la disposició de les persones emprenedores i les empreses, la majoria dels quals se centralitzen al mateix Centre Tecnològic Comunitari. A més, l’emprenedor David Martínez, de l’empresa de projectes web aTotArreu.com, amb seu al viver del CTC, va explicar la seva experiència personal en aquest projecte i va esperonar els presents a materialitzar sense pors la seva idea de negoci.

Els participants van fer una valoració molt positiva de la sessió, que era gratuïta, i alguns d’ells van mostrar-se interessats en què es pugui completar amb un futur seminari de generació d’idees que els permeti acabar de definir els seus projectes de negoci.

La sessió de networking de divendres s’engloba en el pla formatiu gratuït que impulsa la regidoria de Promoció Econòmica per donar eines als emprenedors, les empreses i els comerços que els ajudin a ser més competitius i a encarar amb majors garanties l’actual context econòmic. Aquest pla inclou una acció cada mes.