Aprendre valors com l’amistat, el treball en equip, la solidaritat, la igualtat o la cultura de la pau. I de la manera més divertida possible: jugant. Aquest és l’objectiu del Casal d’Estiu que l’Ajuntament ha posat en marxa per a infants de Masquefa i La Beguda nascuts entre el 1997 i el 2005 (4 i 12 anys).

El Casal, que es fa a les instal•lacions de l’escola CEIP Font del Roure, els dóna l’oportunitat de gaudir d’activitats educatives i de lleure, prop del seu entorn habitual, i en una època de l’any que és molt especial: l’estiu.

Aquests dies els nens i nenes que hi participen estan descobrint diferents arts mitjançant la visita de personatges fantàstics que els proposen noves activitats cada dia: màscares de guix, gimcanes, pintar samarretes, jocs esportius, sortides per l’ entorn de la vila, malabars o fer un petit hort. Compartint, a més, tots aquests moments amb altres nens i nenes de la vila.

A més, la iniciativa vol donar resposta a una creixement demanda social, ja que ajuda a fer compatibles els horaris laborals de les mares i els pares amb la necessària atenció als fills i filles durant les vacances escolars.

Més de 200 infants ja han començat
Entre el 29 de juny, dia en què va iniciar l’activitat, i el 31 de juliol participaran en el Casal d’Estiu de Masquefa fins a 230 nens i nenes, en dos blocs diferents: del 29 de juny al 17 de juliol i del 20 al 31 de juliol.

Inscripcions obertes per al tercer bloc (agost i setembre)
A més, fins al dia 17 de juliol encara es poden fer les inscripcions per participar en el tercer bloc del Casal d’Estiu, que es durà a terme del 31 d’agost al 10 de setembre. Les inscripcions s’han de formalitzar a l’Àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament de Masquefa (C/ Crehueta, 33).

Aquest any el Casal d’Estiu en horari de matí compta amb una bonificació del 50% respecte al cost de l’activitat, de la qual se’n poden beneficiar tots els nens i nenes empadronats a Masquefa i als nuclis de La Beguda Alta i La Beguda Baixa. La reducció del preu és possible perquè l’Ajuntament organitza per primera vegada l’activitat i assumeix una important part del cost real amb una aportació de 35.543 euros. El Casal d’Estiu en horari de matí és el que concentra la gran majoria de nens i nenes.