25 empresaris, autònoms i professionals van participar dijous en l’speed networking organitzat pel Centre Tecnològic Comunitari de l’Ajuntament de Masquefa. En la trobada hi van prendre part professionals de Masquefa i d’arreu del territori, com ara l’Anoia, el Baix Llobregat i l’Alt Penedès, i fins i tot d’altres localitats com Sabadell.

L’speed networking consisteix en diverses rondes d’entrevistes en parelles en les quals els participants intercanvien informació i impressions durant quatre minuts. D’aquesta manera, tothom va poder conèixer el projecte, les activitats i els serveis de tothom, i va explorar possibles vies de col•laboració i oportunitats de negoci.

2a Jornada CTC
L’speed networking va ser l’activitat central de la Segona Jornada CTC, organitzada amb un doble objectiu. D’una banda, crear sinèrgies i oportunitats de negoci per ampliar la xarxa de contactes dels professionals i afavorir el creixement econòmic del territori. D’altra banda, donar a conèixer les instal•lacions i serveis que el Centre Tecnològic Comunitari posa a la disposició dels empresaris, els emprenedors i els autònoms.

La jornada s’adreçava especialment a empreses del sector de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), industrial i de serveis a les empreses.

Projectes empresarials
Els participants també van poder escoltar les ponències de cinc empreses, les quals van explicar els seus projectes i serveis.

Hi van participar Ibermática (especialitzada en consultori TIC, equipaments i infraestructures, integració de sistemes d’informació, outsorcing i implantació de solucions integrades de gestió empresarial) i les quatre empreses implantades al viver del CTC de Masquefa. Es tracta d’AEIO Enginyers (dedicada als serveis d’enginyeria), aTotArreu.com (especialitzada en projectes d’Internet), Grup TDE Gamper Sport (venda d’equipaments i material esportius, serveis i gestió esportiva, jornades de valors esportius per a centres educatius i assessorament i tramitació de llicències i certificats mèdics) i Grupo Forma Expert.com (formació en Recursos Humans, formació comercial i ‘coaching’).

Col•laboració público-privada
La jornada la van inaugurar l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, i el president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona i president del Consell Econòmic i Social de la Comarca de l’Anoia (CESCA), Teo Romero.
Boquete va destacar especialment la presència a la jornada d’empreses d’arreu del territori d’influència de Masquefa i va posar de relleu com “l’activitat econòmica i empresarial es desenvolupa en xarxes que van més enllà dels límits administratius”. I que precisament per això aquests ‘no poden ser un obstacle’. També va agrair la col•laboració econòmica en la Segona Jornada CTC de l’empresa Ibermática i va apuntar la “cooperació entre els sectors públics i privat” com una de “les claus per a sortir de la crisi i generar creixement econòmic i ocupació.

Teo Romero va felicitar l’Ajuntament per la iniciativa i va manifestar que experiències com el networking “són de gran importància per a les empreses petites i mitjanes en una economia cada cop més interdependent, interdisciplinària, i dependent de coneixements especialitzats i complementaris, on l’avantatge no ve tant de la creació de coneixements nous sinó de la combinació innovadora de coneixements i competències ja existents”. A més, va detallar els productes i serveis vinculats a aquesta estratègia empresarial que la Diputació posa a l’abast de les empreses del territori, com ara cursos i tallers o la ‘Guia de networking empresarial’.