Un total de 26 persones van participar, el 5 de novembre, en el curs de manipulació d’aliments que va tenir lloc al Centre Tecnològic Comunitari, el CTC. Els alumnes eren majoritàriament professionals dels sectors de la restauració i l’alimentació, i es van poder formar en aspectes com la seguretat, la higiene i la qualitat alimentària, les condicions higièniques de les instal·lacions, i els equipaments i estris, a més d’analitzar els perills i punts crítics de control.

La sessió va anar a càrrec de la nutricionista i dietista masquefina Núria Duran i va constar d’una part teòrica i un examen pràctic al final. La superació del curs permet als participants obtenir el certificat oficial de manipulador d’aliments.

Inscripcions a la xerrada sobre els aspectes fiscals i comptables que han de conèixer els autònoms
Aquest curs de manipulació d’aliments formava part del programa d’accions formatives mensuals per a emprenedors, empreses i comerços que organitza l’Ajuntament de Masquefa per ajudar-los a ser més competitius.

La propera sessió està prevista per al 24 de novembre, quan el Centre Tecnològic Comunitari acollirà una nova xerrada gratuïta, en aquesta ocasió dedicada als autònoms. Se’ls informarà sobre els aspectes fiscals i comptables que han de conèixer per al bon funcionament del seu negoci. Entre altres qüestions, s’hi tractaran l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), l’estimació directa normal i simplificada, i l’estimació objectiva. També s’abordaran els aspectes fiscals i comptables de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA), així com qüestions sobre la facturació.

Les inscripcions a la xerrada encara es poden fer, fins al 20 de novembre, presencialment al mateix CTC (Avinguda Catalunya, 60) o bé de manera online a www.ctc.masquefa.net/formacio.