Fins a 27 persones d’edats ben diverses van participar dissabte en la sortida cultural que la regidoria de Cultura de l’Ajuntament va organitzar a Sant Sadurní d’Anoia per visitar l’Espai Xocolata de Simon Coll i les Caves Codorniu. Aquesta va ser la primera excursió que es programa en el marc del cicle de divulgació i debat ‘Cafès amb Història’. La iniciativa va ser molt ben acollida pels participants, que van valorar positivament que aquesta temporada el programi sumi, a les habituals xerrades i conferències, diverses sortides culturals que permetran descobrir llocs d’interès de l’entorn més proper.

En la seva estada a l’Espai Xocolata, la delegació masquefina va poder conèixer amb tot detall el procés d’elaboració d’aquest dolç ingredient, des que surt el cacau fins que s’elabora el producte final, així com les diverses tipologies de xocolates. També se’ls va explicar la història de la fàbrica Simon Coll, la firma que és propietària d’aquest espai museístic, i van veure in situ una línia de producció de bombons. Un tastet d’aquests dolços, en què s’havia d’endevinar els ingredients que acompanyaven la xocolata, va posar el punt final a la visita. Simon Coll, un dels principals productors de xocolata, compta amb més de dos segles d’especialització en aquest producte. A l’Espai Xocolata l’empresa mostra les diferents fases del procés de producció, amb explicacions, observacions, tastets, i el suport de material audiovisual.

La sortida a Sant Sadurní es va completar amb una altra visita obligada en aquest municipi de l’Alt Penedès, les Caves Codorniu. Allà van poder veure un vídeo sobre la història de les caves i van fer un recorregut, en un trenet, pels exteriors de la finca, on van parar especial atenció a l’arquitectura de les cases i les caves, que porten la prestigiosa firma de Puig i Cadafalch. Després també van visitar l’interior de la caves, per poder-ser fer una idea del procés d’elaboració del cava i com hi influeixen els maridatges dels diversos tipus de raïm.

El 10 de maig, propera xerrada
La propera sessió de ‘Cafès amb història’ tindrà lloc el dissabte 10 de maig, a les 5 de la tarda, a la Biblioteca, amb la xerrada “Agatha Christie: una vida entre assassinats i arqueologia”. La sessió anirà a càrrec del catedràtic en Història Antiga i Arqueologia Felip Massó Ferrer, també membre d’Arqueonet.