35 empreses s’han presentat al concurs convocat per l’Ajuntament per adjudicar les obres d’urbanització de Can Valls. Els treballs surten a licitació amb un preu inicial de 2.028.953,03 euros IVA inclòs, fet que suposa que els propietaris pagarien 23 euros més IVA per metre quadrat.

Negociacions per reduir el cost

De tota manera, l’Ajuntament negocia amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de la Generalitat els costos del nou col•lector que conduirà les aigües residuals fins a la depuradora, i al mateix temps negocia també amb l’empresa Anaigua l’import de la instal•lació de la xarxa d’aigua. Aquestes negociacions poden acabar comportant una rebaixa en l’import de l’obra i, per tant, en les quotes a pagar pels propietaris.

El Consistori ja va aconseguir una important subvenció de la Generalitat que ha permès reduir l’import que han d’abonar els propietaris. Amb la sortida a concurs de les obres el projecte fa un nou pas endavant, ja que un cop adjudicats els treballs podran començar d’immediat.

Dignificar les urbanitzacions
A més de Can Valls, l’Ajuntament té també sobre la taula el projecte d’urbanització del Maset. En l’actualitat s’està enllestint el projecte de reparcel•lació. Amb aquestes actuacions es vol dignificar les urbanitzacions i resoldre les deficiències que arrosseguen històricament. Els treballs consistiran a asfaltar tots els carrers i instal•lar serveis bàsics com l’aigua, l’enllumenat públic i l’electricitat, entre altres.