Fira Futur continua consolidant-se, edició rere edició, com el gran referent en l’orientació formativa i professional a l’Anoia Sud.

 La quarta Fira Futur, que va tenir lloc del 3 al 5 de març, va tornar a batre tots els rècords de participació, amb una vintena d’expositors i més de 650 visitants.

En aquesta ocasió la fira, que vol ajudar els joves a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur formatiu o professional, va fer un pas més enllà i va obrir-se a totes aquelles persones que, indiferentment de la seva edat, aposten per la formació permanent o veuen en la formació postobligatòria una eina bàsica per accedir al món laboral o millorar el seu lloc de treball.

Organitzada pels municipis que integren la Xarxa TET Anoia Sud, amb el lideratge de Masquefa i la col•laboració de la Diputació i la Generalitat, Fira Futur va tornar a convertir durant dos dies la Sala Polivalent de la Rogelio Rojo en un gran aparador amb els recursos formatius i laborals que existeixen en el territori.

Els visitants, i especialment aquells alumnes que acaben o deixen l’ESO; van poder conèixer les ofertes d’una vintena de centres de formació, entre instituts, universitats, acadèmies i serveis d’ocupació.

Una de les novetats més destacades va ser la presència d’orientadors en els àmbits formatiu i laboral dels Ajuntaments de Masquefa, Piera, els Hostalets de Pierola, Capellades i la Pobla de Claramunt. Aquests professionals van atendre de manera personalitzada les consultes dels visitants, així com de donar informació a l’estand de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud sobre la formació i les ofertes de borses de treball del territori.

A més, els visitants van poder conèixer les propostes de l’Escola Oficial d’Idiomes de Martorell, la CEPEQ, l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial d’Igualada, la Universitat Oberta de Catalunya, els instituts Milà i Fontanals (d’Igualada i Vilafranca), Joan Oró, Pompeu Fabra, Guinovarda, Joan Mercader i Sant Esteve, el Consell Comarcal de l’Anoia, la Xarxa TET Anoia Sud, l’Escola Municipal d’Arts Gaspar Camps, Olga Difusió, l’Exèrcit i els Mossos d’Esquadra. També Ràdio Masquefa va instal•lar-hi un estand.

Aquest any van passar per Fira Futur estudiants de Capellades, Vallbona d’Anoia, Sant Esteve Sesrovires, Masquefa, Piera, Martorell, Igualada i Vilafranca. A diferència de les edicions anteriors, el certamen va organitzar visites concertades per als centres educatius al mateix temps que tots dos dies, tant dijous com divendres, va obrir les portes al públic en general, fet que va afavorir la participació.

Guia de recursos educatius i laborals
Coincidint amb Fira Futur es va torna a editar la Guia de recursos educatius i laborals del territori, on es poden trobar totes les ofertes existents en aquests dos àmbits a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència.

La guia es pot descarregar a la pàgina web de l’Ajuntament de Masquefa (www.masquefa.cat). També es farà arribar als centres educatius que van visitar la fira perquè puguin treballar l’orientació a les aules.

Aquesta publicació l’edita la Xarxa TET Anoia Sud, integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al treball dels municipis de Piera, Capellades, els Hostalets, Cabrera, la Pobla, Vallbona, la Torre i Masquefa. A més d’aquestes localitats es distribueix també a Montbui.