L’Ajuntament de Masquefa s’ha sumat a la campanya solidària que ha posat en marxa la família Munné-Rafecas per aconseguir fons per pagar la cadira de rodes adaptada que necessitarà la seva filla de 13 anys, l’Ona, després de l’operació a la qual s’ha de sotmetre aquest mes de març a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.
L’Ona pateix una discapacitat psicomotora severa a causa d’una anòxia i d’una mala praxi durant el part. També té un retard cognitiu sever i una escassa capacitat de comunicació. Actualment té un 78% de grau de disminució reconegut i necessita dedicació absoluta de terceres persones. Aquest mes de març se li practicarà una operació de fusió vertebral fixa i necessitarà una cadira de rodes adaptada. A més, la família haurà d’adaptar tot el seu entorn amb rampes i altres elements.
Porta els teus taps al CTC!
Les despeses a les quals haurà de fer front la família seran importants i per això ha engegat una campanya de recollida de taps de plàstic, a les qual s’han sumat famílies, escoles, entitats, empreses, institucions i ajuntaments de la ciutat d’Igualada -on resideixen l’Ona i els seus pares- i també de molts altres indrets de l’Anoia i de Catalunya. Els taps que es recullin es vendran a una empresa que els fon i els reutilitza. Es necessita reunir 20 tones de taps per adquirir la cadira de rodes per a l’Ona, que costa entre 4.000 i 6.000 euros.
L’Ajuntament de Masquefa ha habilitat un punt de recollida al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60), perquè tots els masquefins que vulguin sumar-se a aquesta causa benèfica hi puguin portar els seus taps. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous, de 10 a 13h i de 17 a 20h, i divendres de 10 a 13h i de 17h a 19h.
Es necessiten tot tipus de taps de plàstic: d’ampolles d’aigua, industrials, de productes de neteja, de suavitzants, de colònies i perfums… L’únic requisit és que no tinguin molles ni cap element de ferro.
La família, que no vol donacions econòmiques, apel·la a la solidaritat i anima tothom a participar en la campanya amb un gest tan senzill com donar taps de plàstic.
La campanya està obtenint una generosa resposta per part de la societat civil. També se n’han fet ressò diversos mitjans de comunicació.
Els alumnes de l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada han elaborat un vídeo que es pot veure a Youtube amb el nom ‘En Tap Ona’t’.
Per a conèixer els punts de recollida més propers o per a crear-ne un de nou, els interessats poden contactar amb l’Anna Rafecas Rigol, mare de l’Ona, a l’adreça electrònica onduna@live.com.