El 28 de maig, se celebra el Dia Nacional de la Nutrició. La Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (Fesnad) ha editat material divulgatiu per a fomentar la correcta alimentació entre els infants. La federació subratlla especialment el paper que Més informació
‘Ensenyar a menjar és ensenyar a créixer’
La Federació Espanyols de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica recorda que hi ha molts aspectes de l’alimentació que ens serveixen per a ensenyar els infants a créixer
-Implicant-los en el disseny dels menús de la casa. Els ajuda a entendre per què uns dies mengen el que els agrada i altres dies no
-Deixant-los participar en la compra i explicant-los per què escollim tota la varietat d’aliments
-Fent-los entrar a la cuina. Fa que entenguin que preparar el menjar porta feina i que valorin més el que mengen
-Ensenyant-los a parar la taula. Els ajuda a entendre que dignifica l’alimentació
-Recuperant els àpats en família i dedicant el temps de menjar a preguntar-los i escoltar-los. Els ajuda a expressar-se i a donar-se a conèixer
-Parlant-los de la cultura gastronòmica pròpia, explicant-los l’origen de les receptes tradicionals
-Convertint els moments dels àpats en espais de pausa. Els infants ho agraeixen i ho incorporen al seu concepte d’alimentació
-Donant-los exemple. Som el mirall en què es miren, la manera més senzilla d’aprendre
-Procurant que el moment de menjar sigui un moment de pau i no de conflictes. Els ajudar a anar a taula amb il·lusió
-Fent-los descobrir nous gustos i textures. Millora l’empatia dels infants amb els aliments
Petits trucs per al dia a dia
-No deixeu que piquin entre àpats
-Guardeu els dolços i les xocolatines en un lloc segur i doneu los als infants només de tant en tant
-Ensenyeu-los a menjar amb aigua. Els sucs, els refrescos i els productes lactis ensucrats en els àpats és millor deixar-los per a ocasions especials
-Procureu no deixar-lo el saler a prop perquè puguin gaudir dels sabors autèntics
-Intenteu que cada dia provin un aliment nou