L’olor del raïm va tornar a envair dissabte Masquefa. Per unes hores els carrers de la vila van veure de nou com hi desfilaven els carros i cavalls per portar la collita de la vinya fins a la trepitjadora instal·lada a la plaça de l’Estació.
La passejada i la trepitjada popular van ser els actes centrals d’una Festa del Raïm que, un any més, va fer entrar Masquefa en el túnel del temps. Els masquefins van voler recordar, amb certa nostàlgia, els seus orígens vinculats al camp i aquells temps en què els pagesos esperaven il·lusionats que arribés el setembre per recollir el raïm que amb tant d’esforç havien cultivat al llarg de l’any.
La passejada amb els carros i cavalls d’Antoni Malet i de Pere Aloy va fer aquesta vegada un recorregut diferent amb idèntic destí: la trepitjadora. Molts infants van voler viure l’experiència en primera persona i van poder enfilar-se dalt dels carruatges. Un cop a la plaça, els nens i nenes, però també alguns adults, no van dubtar a descalçar-se i a pujar a la trepitjadora per ajudar a convertir el raïm en most amb l’energia dels seus peus.
La passejada i la trepitjada populars van posar l’aroma clàssic a una Festa del Raïm que aquest any es va renovar amb algunes novetats destacades i que, per primera vegada, es va ampliar a tres dies.
La celebració es va estrenar el divendres, precisament amb una de les novetats:la inauguració de l’exposició d’etiquetes d’ampolles de cava de Dora Torres. Els curiosos que es van perdre l’estrena encara tenen fins al dia 28 de setembre per anar a veure-la a la Biblioteca.
Ja dissabte, abans de la passejada, els més petits van agafar forces amb un berenar de pa amb xocolata. També dissabte l’Alzinar ens va obsequiar amb una cata de vins i un maridatge de vins i formatges, una altra de les novetats destacades. Ambdues van anar a càrrec del somelier Daniel Pasqual. I també ambdues van obtenir una molt bona resposta: 17 assistents a la cata i 33 al maridatge. Posteriorment, el grup Mar i Vent i les seves havaneres van donar per tancada la jornada de dissabte.
La Festa del Raïm es va reprendre diumenge a la tarda amb una altra novetat: un emotiu concert de violoncel i clarinet, amb Aina Amat i Albert Tomàs, que va posar la pell de gallina a les gairebé cent persones que omplien la Capella del Roser.