Fins a 28 expositors, entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions, instal·laran els seus estands a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo dijous que ve, 12 de març, en una nova edició de la Fira Futur. Tots ells mostraran les diferents opcions formatives que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència per continuar estudiant, iniciar-se en el món laboral o millorar el seu lloc de treball.
4 nous expositors
Els visitants hi podran conèixer propostes de centres que repeteixen i d’altres que s’incorporen a la fira, que creix any rere any. Hi haurà la Universitat Oberta de Catalunya, el Ministeri de Defensa, i l’Escola Universitària de Turisme CETA, de Barcelona. D’Igualada hi participaran l’Escola Pia, el Cos de Mossos d’Esquadra, el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Oficina Jove de l’Anoia, els instituts Joan Mercader i Milà i Fontanals, l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, la CEPEQ, l’Acadèmia Igualada i Escola d’Enginyeria. També hi tindran estand l’Escola Joviat de Manresa i, de Martorell, Olga Difusió Academy, CFA Martorell, l’Institut Joan Oró i el centre Bioressonància, aquest darrer per primer cop.
Entre els expositors també hi haurà una nodrida representació masquefina: l’ADF, Protecció Civil, la Policia Local, el Casal de Joves, el departament d’Ocupació i Emprenedoria, l’Aula de Música –que també debuta- i MM Escola d’Idiomes. Finalment, Fira Futur també comptarà amb la presència de PFI-PTT Igualada i Anoia Sud, l’Institut Guinovarda de Piera, l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca i Balmes Innova, de Sant Esteve Sesrovires, aquest darrer també per primera vegada. A més, Ràdio Masquefa dinamitzarà la fira.
Fira Futur l’organitza l’Ajuntament de Masquefa, en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, i compta amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació. S’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional. També a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les seves opcions d’ocupabilitat.
Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud, del Consell Comarcal i de la Diputació oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball. També s’habilitarà un espai dedicat a la mostra de professions, on diferents expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.
400 alumnes han confirmat la visita
El dijous 12 de març, Fira Futur obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 4 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres educatius, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar. Està previst que hi passaran 400 alumnes dels instituts Guinovarda i Salvador Claramunt, de Piera, Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí, l’Institut de Vallbona, el Mare del Diví Pastor de Capellades i l’institut de Masquefa.
Les vocacions científiques i tecnològiques protagonitzaran les novetats
Com a grans novetats, la fira proposa dues activitats per ajudar els joves a descobrir les vocacions pels estudis científics i tecnològics. D’una banda, hi haurà un taller de robòtica impartit per l’UPC amb la idea de mostrar als estudiants com és de fàcil programar un robot Lego. Serà interactiu: alguns assistents podran ajudar en la programació bàsica i veure després un o dos robots més complexes per conèixer totes les possibilitats.
L’altra activitat, titulada ‘Descobreix la ciència’, serà un espai on dos científics-investigadors, tots dos veïns de Masquefa, donaran a conèixer el seu àmbit d’investigació, la seva vivència personal respecte els estudis científics que han realitzat. També respondran les preguntes que els plantegin els estudiants.
Inauguració oficial
Una hora abans d’obrir al públic, a les 9 del matí, tindrà lloc l’acte d’inauguració de Fira Futur, adreçat als tècnics i professionals del sector. Es farà a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari, el CTC, i comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Masquefa i de representants de la Diputació i la Generalitat. A més, l’economista i emprenedora Marta Zaragoza Domingo pronunciarà la conferència ‘Joves liderant el canvi en clau de competències’. Posteriorment els assistents visitaran la Sala Polivalent per donar el tret de sortida a la fira.
Xerrades prèvies sobre el futur professional i acadèmic
Com a activitats complementàries a Fira Futur, al llarg de la setmana es faran diverses xerrades prèvies, organitzades amb el suport de la Diputació. D’una banda, el dilluns 9 de març, a partir de 2/4 d’11 del matí, el Casal de Joves acollirà la xerrada ‘Com ens preparem per a les professions del futur?’, adreçada al públic en general.
L’endemà, dimarts 10, a les 9 del matí, a l’Institut de Vallbona, es farà la sessió ‘Tens clar què vols estudiar o de què vols treballar?’, per alumnes de 4t d’ESO. A més, el dimecres dia 11, hi haurà tres ponències. La primera, a 2/4 de 10 del matí, al CTC, s’adreça a alumnes de cicles formatius i tractarà ‘El repte de definir el projecte professional’. A 2/4 de 12 del migdia, l’institut de Masquefa acollirà la xerrada ‘Tens clar què vols estudiar o de què vols treballar?’. I, finalment, a les 7 de la tarda, es farà al CTC la xerrada ‘Quina influència tenen les famílies sobre els fills i filles quan és hora de prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional?’, adreçada a pares i mares.
Les inscripcions a totes les xerrades ja estan obertes i es poden fer al telèfon 93 772 50 30 o per correu electrònic a educació@masquefa.net.