La xarxa de centres de l’Anoia Est està formada actualment per quatre centres educatius: l’Escola Font del Roure, l’Escola Josep Masclans, l’Escola Les Oliveres i l’Escola Renaixença. No et perdis el vídeo de la jornada.
Divendres 29 de juny, el Casal de Joves de Masquefa va acollir la cloenda del curs 2017-2018 del programa Escola Nova 21 de la xarxa de centres de l’Anoia Est, impulsat conjuntament per la Diputació de Barcelona, el Centre Unesco de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i eduCaixa; i amb el suport de l’Ajuntament de Masquefa.
L’acte, que va comptar amb l’assistència de 90 persones, va consistir en la xerrada-col·loqui ‘Innovar a les escoles. Reflexions sobre la complexitat del canvi educatiu’ a càrrec de Boris Mir, director adjunt d’Escola Nova 21, al voltant de diversos temes relacionats amb el canvi educatiu entre els mestres dels centres de la xarxa; i una taula de converses i la seva posterior exposició en públic. A la trobada hi van prendre part docents de les escoles Les Oliveres de Cabrera d’Anoia, Josep Masclans de Vallbona d’Anoia, La Renaixença d’Els Hostalets de Pierola i Font del Roure de Masquefa.
La jornada es va desenvolupar a partir de sis grups de conversa entorn de temes relacionats amb el procés de canvi educatiu en el qual les escoles estan immerses: treball per projectes, el per què del canvi educatiu, repensar els espais escolars, documentem, les famílies en el procés de canvi educatiu i la mirada dels docents envers l’infant. La xarxa de centres de l’Anoia Est està formada actualment per quatre centres educatius: l’Escola Font del Roure, l’Escola Josep Masclans, l’Escola Les Oliveres i l’Escola Renaixença. L’escola masquefina Font del Roure en forma part des del 2016 i enguany l’Ajuntament de Masquefa ha fet una ferma aposta per reforçar la seva participació en els diferents espais de formació i assessorament que promou la Diputació de Barcelona i seguir dinamitzant la Xarxa de centres de l’Anoia Est.
El programa Escola Nova 21 engloba prop de 500 centres educatius públics i concertats de tota Catalunya i que, a través d’aquest projecte, busquen superar l’actual model d’ensenyament transmissor i possibilitar, a través de tècniques educatives avançades, que els infants i joves catalans puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit que els permetin fomentar el seu esperit crític i convertir-se en persones autònomes. El programa es desplega amb una cinquantena de xarxes locals, formada cadascuna per una desena de centres que treballen de manera cooperativa.