Entre els dies 11 i 15 de setembre, Masquefa rebrà la visita de més de 30 veïns del municipi en el marc de l’agermanament entre les dues viles. Sigueu benvinguts! 

Després de la represa de l’agermanament l’any passat, enguany torna l’intercanvi d’experiències i coneixement entre els veïns de Lurate Caccivio i Masquefa. A partir del dimecres 11 de setembre, i fins el diumenge 15 de setembre, una delegació de més de 30 veïns del municipi italià compartiran casa i activitats amb veïns i famílies masquefines. Entre les persones acollides, veïns de totes les edats i també autoritats municipals. 

Per renovar i continuar aprofundint en l’agermanament, s’ha constituït el ‘Comité de l’Agermanament Masquefa – Lurate’, una entitat de nova creació formada per veïns voluntaris de Masquefa que treballen per organitzar i coordinar aquesta iniciativa. Els i les voluntàries del comitè s’han mobilitzat durant els darrers mesos per organitzar el programa d’activitats que es desenvoluparà durant aquests dies.  

Podreu seguir l’actualitat de l’agermanament a través dels perfils a xarxes socials del ‘Comite de l’Agermanament amb Lurate’: 

Entre els objectius de la iniciativa mostrar als nostres amics agermanats com és Masquefa i la seva identitat cultural. És per això que en aquesta edició, la celebració de l’11 de setembre i la Festa del Raïm tindran un protagonisme especial. Un segon objectiu és posar en valor la Unió Europea com un espai comú de diversitat cultural i democràcia. L’agermanament és una excel·lent eina per fer més Europa.  

L’alcalde de Masquefa, Roger Vàzquez Claravalls, ha afirmat: “Aquesta iniciativa també és fruit de la col·laboració entre administracions: l’Ajuntament de Masquefa, la Diputació de Barcelona i el Comune di Lurate participen en el finançament d’aquesta iniciativa”.  

El primer tinent d’alcaldia, Daniel Gutiérrez, ha declarat: “Convidem als veïns i veïnes de Masquefa a sumar-se a l’agermanament, participar d’aquelles activitats obertes a tothom i sobretot a intercanviar i compartir la nostra cultura durant aquests dies d’agermanament”. 

Consulta el programa

 

L’agermanament entre Masquefa i Lurate Caccivio 

Lurate Caccivio i Masquefa van formalitzar l’agermanament al desembre de 2018 a través del compromís signat tant pel Comune di Lurate Caccivio com per l’Ajuntament de Masquefa.  

L’agermanament té com a objectiu endegar conjuntament projectes culturals, esportius i socials encaminats a potenciar el creixement d’ambdues poblacions, la coneixença i la comprensió mútua i el benestar dels seus veïns. Així mateix, aquest agermanament també és fruit del compromís d’ambdues poblacions amb el procés de construcció europea i amb la difusió dels valors de fraternitat i solidaritat entre els pobles.  

La primera visita a Lurate Caccivio per part d’una delegació masquefina es va realitzar al juny de 2018. Un mes abans una delegació de Lurate Caccivio ja havia vingut a Masquefa coincidint amb la Festa Major Petita de Sant Isidre. Al desembre de 2018 es va tornar a Lurate Caccivio per formalitzar l’agermanament i hi van participar representants de l’Ajuntament de Masquefa conjuntament amb membres de l’entitat Masquefa Trail, impulsora de l’agermanament. Van participar representants de l’Ajuntament de Masquefa conjuntament amb membres de l’entitat Masquefa Trail, impulsora de l’agermanament. I el juliol de 2019, per la Festa Major de Masquefa, una delegació formada per unes 70 persones de Lurate Caccivio, inclosa la banda de música, va visitar Masquefa. 

L’any 2023 es va reprendre l’agermanament amb la visita a terres italianes d’una delegació de més de 60 veïns i veïnes de Masquefa. Fruit d’aquella experiència s’ha constituït el ‘Comité de l’Agermanament Masquefa – Lurate’, un grup de veïns voluntaris que treballen per fer realitat la iniciativa i fer més forts els lligams entre Masquefa i Lurate Caccivio.