Les escoles del municipi promouen l’arribada sense cotxe i l’Ajuntament organitza una pedalada popular per fomentar la mobilitat sostenible.

Del 16 al 22 de setembre, la vila s’uneix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb un conjunt d’iniciatives dirigides a conscienciar la població sobre la importància d’una mobilitat sostenible i activa. Les activitats incentivaran l’ús de modes de transport no motoritzats, com les bicicletes i els patinets, així com la mobilitat a peu, destacant els beneficis d’una vida urbana més saludable i respectuosa amb el medi ambient.

En aquest marc, durant la setmana vinent, les escoles de Masquefa participaran activament en la campanya, promovent l’arribada als centres sense cotxes. El dimarts 17 de setembre, l’Escola Font del Roure encapçalarà aquesta iniciativa, seguida per l’Escola El Turó el dimecres 18 i l’Escola Vinyes Verdes el dijous 19. Les famílies i alumnes hauran d’arribar als centres a peu, en bicicleta, patinet o qualsevol altre mitjà no motoritzat. Per facilitar-ho, s’habilitaran zones d’aparcament per a bicicletes i patinets, i es distribuiran acreditacions als alumnes per identificar-los.

A més, l’Ajuntament de Masquefa, amb la col·laboració del Club Ciclista Masquefa i l’entitat de prevenció d’accidents PAT, organitza una pedalada popular el dissabte 21 de setembre, adreçada a famílies i ciclistes de totes les edats. L’activitat inclourà una ‘Cursa sense pedals’ per als més petits. Les inscripcions prèvies per participar-hi es poden fer fins al dia 19 de setembre al correu electrònic  ctc.viver@masquefa.net indicant el nom, cognoms i edat dels participants.