El consistori ofereix tres alternatives per a la correcta gestió d’aquest tipus de residus.

L’Ajuntament de Masquefa recorda als veïns que les restes vegetals i la poda no es poden llençar als contenidors de residus ni de reciclatge. El mal ús d’aquests contenidors dificulta la recollida de residus, genera despeses extraordinàries i ocasiona problemes al fet que altres vilatans puguin fer un bon ús d’aquests contenidors.

Per garantir una correcta gestió de la fracció vegetal, l’Ajuntament posa a disposició de la ciutadania tres opcions:

  • Deixalleria municipal: Les restes vegetals es poden portar gratuïtament a la deixalleria, que obre de dilluns a dissabte de 9 a 14 h; i també a la tarda de dimarts a divendres, entre les 16 i les 18.30 h en temporada d’hivern (de l’1 d’octubre al 30 de maig); i entre les 16.30 i les 19 h en temporada d’estiu (de l’1 de juny al 30 de setembre).
  • Servei gratuït de recollida porta a porta de restes vegetals i poda amb saca: Per a fer-ne ús només cal seguir aquests passos:
    • Recollir la saca a la Deixalleria Municipal.
    • Abans del dimarts a les 13 h, sol·licitar la recollida de les restes vegetals i/o poda, trucant al telèfon de la Deixalleria Municipal (93 708 60 96) o enviant un correu electrònic a deixmasquefa@gmail.com amb les següents dades: recollida fracció vegetal, nom i adreça.
    • Dipositar la saca al punt acordat. El dimecres al vespre cal treure la saca al punt acordat, sempre vigilant que no molesti el pas dels vianants o vehicles, i no al costat dels contenidors.
  • Servei de recollida de grans volums de poda: Aquest servei té com a objectiu donar resposta a tots aquells veïns que generen una quantitat superior al volum d’una saca per setmana. Aquelles persones que estiguin interessades a fer ús del servei cal que presentin una instància a l’Ajuntament de Masquefa indicant la finca on s’ha de fer el servei i la disponibilitat horària per a la recollida porta a porta. La Regidoria d’Acció Climàtica coordinarà la recollida entre l’usuari i l’empresa de serveis (dia i hora), informarà mensualment els serveis prestats i l’ORGT tramitarà els rebuts corresponents.

S’entén per gran volum una quantitat superior a una saca de capacitat d’1 m³ per setmana; i cada servei de recollida que se sol·liciti tindrà un cost associat de 45 €/servei. Les persones que sol·licitin aquest servei hauran d’apilar els residus en un espai accessible per al camió de serveis, preferentment a la vorera de casa.

L’Ajuntament de Masquefa agraeix la col·laboració dels veïns i recorda la importància de seguir aquestes pautes per evitar el col·lapse dels contenidors de residus i de reciclatge i mantenir l’ordre i la neteja a la via pública.