Del 29 de setembre al 6 d’octubre, l’Ajuntament i l’Associació de la Gent Gran de Masquefa proposen uns dies plens de propostes gratuïtes per celebrar i homenatjar la gent gran, incloent-hi tallers, passejades, concerts i la tradicional paella popular, entre d’altres. Consulta el programa complet.

Masquefa es prepara per a la Setmana de la Gent Gran 2024, que tindrà lloc del 29 de setembre al 6 d’octubre amb una programació variada i gratuïta per a tots els gustos. Durant aquests dies, el municipi ofereix activitats lúdiques, culturals i esportives dissenyades per reconèixer i celebrar el paper fonamental que té la gent gran a Masquefa. L’edició d’enguany torna amb propostes clàssiques com la paella popular, el concert de la Coral de l’Alzinar o el bingo, així com novetats per fomentar la participació i el benestar de tothom.

En referència a la importància d’aquesta setmana, l’alcalde de Masquefa, Roger Vàzquez, declara que “aquests dies esdevenen una oportunitat per reconèixer l’experiència, la saviesa i l’energia de la nostra gent gran, i per fomentar el vincle intergeneracional a la nostra vila”. A més, l’alcalde també ha volgut agrair la tasca de les entitats i persones voluntàries que fan possible l’organització de l’esdeveniment. La regidoria de Cicles de la Vida, Isis Abad, posa en relleu la vitalitat de la nostra gent gran que dia a dia demostra un dinamisme encoratjador en totes les activitats, alhora agraeix a l’Associació de la Gent Gran de Masquefa el suport incondicional que ha ofert en tot moment per fer possible una nova edició de la Setmana de la Gent Gran, amb un programa farcit de tallers i activitats per participar que donarà el seu tret de sortida amb la tradicional paella popular.

Un programa molt variat

Per començar, el diumenge 29 de setembre tindrà lloc la missa a la Parròquia de Sant Pere, la paella popular al Pavelló 1 i es podran adquirir els tiquets al Casal d’avis en horari d’obertura fins al dia 25 de setembre, tot seguit el ball amb l’orquestra Gran Premier. En aquest sentit, es recorda que per motius d’organització no es vendran tiquets el mateix dia de la paella.

El dilluns 30 de setembre serà el torn del taller de costura i el bingo. De cara al dimarts 1 d’octubre, les activitats proposades són el taller de records, la xerrada sobre prevenció d’estafes a la gent gran i la passejada saludable. L’activitat física continuarà el dimecres amb el taller de Chi-Kung i la classe oberta de balls en línia. Ja el dijous, la gent gran de Masquefa podrà gaudir del taller d’scrapbooking i el concert de la Coral de l’Alzinar. I, abans del cap de setmana, es proposen dos concursos el divendres: el de pintura ràpida i el de trencaclosques.
Per acabar, el dissabte 5 d’octubre es farà la caminada popular i la mostra de cuina i balls llatinoamericans, mentre que el diumenge es tancarà la Setmana de la Gent Gran amb el ball popular amb el ‘Duo Tempo’.

Les inscripcions per a les activitats que ho requereixen es podran fer al Casal d’Avis fins al 27 de setembre, amb un aforament limitat per a algunes propostes. El Casal d’Avis estarà obert de dilluns a divendres de 16 a 20 h, i els caps de setmana de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Per a més detalls sobre la programació i les inscripcions, es pot consultar al Casal d’Avis o bé descarregar el tríptic informatiu.